Archív bejegyzések: 2012 december

HORTOBÁGYI ROSTÉLYOS SZILVESZTERRE.

HORTOBÁGYI ROSTÉLYOS: Hozzávalók: 4 szelet 80 dkg kicsontozott rostélyos só, bors 10 deka liszt 1 2 dl olaj 8 deka füstölt szalonna 1 fej hagyma 1 kk. pirospaprika 2 gerezd fokhagyma 30 deka paradicsom 60 deka zöldpaprika ...

Tovább olvas ...

JÓSÁG SZELET

JÓSÁG SZELET: Hozzávalók: fél kg leveles tészta Meggyes krém: 1 ü meggybefőtt 8 ek búzadara Vaníliás krém: 2 cs vaníliás puding 8 dl tej 3 ek cukor 25 dkg margarin Habhoz: fél l tejszín Elkészítése: Ha a tészta ...

Tovább olvas ...

CSÜLÖK GOMBÁVAL, UBORKÁVAL TÖLTÖTT

Csülök erdei gombás töltelékkel Bizton állíthatom, a férjem a világ legnagyobb csülökrajongója. Azzal szoktunk viccelődni, hogy felállíthatná Magyarország csülöktérképét, mert ha étterembe megyünk 100 , hogy ezt ...

Tovább olvas ...

KARÁCSONYI MENÜ, JOGHURT TORTA, PULYKA, LEVES.

GESZTENYÉS PULYKAMELL TÖLTVE. Hozzávalók: 2 szelet pulykamell 1 cs gesztenyepüré fél dl tejszín főző pár szem aszalt szilva só, bors , olaj bacon aszalt gyümölcsök méz őrölt fahéj kb 1 dl víz 1 kk étkezési keményítő ...

Tovább olvas ...

EMELETES ÉLVEZET

Emeletes élvezet: 1.réteg: 50 dkg darált keksz, 10 dkg margarin, 10 dkg porcukor, kevés tej én kb. 2 dl-t öntöttem hozzá apránként 2.réteg: 25 dkg túró, ízlés szerint cukor, 2 dl tejszín, 1 van. cukor 3.réteg: 2 cs. ...

Tovább olvas ...

FORDÍTOTT ALMÁS...

Fordított almás: Hozzávalók: tésztához: 8 tojás 18 dkg porcukor 3 evőkanál langyos víz 20 dkg liszt 1 evőkanál kakaó 1 2 csomag sütőpor A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, fokozatosan hozzáadjuk az olajat, vizet, ...

Tovább olvas ...

KATA-SZELET.

KATA SZELET. HOZZÁVALÓK:50DKG LISZT, 15 DKG ZSÍR,15 DKG CUKOR,1 CSOMAG SÜTŐPOR, 3 TOJÁS SÁRGÁJA,CSIPET SÓ, 1 POHÁR TEJFÖL, VÍZ. A KRÉMHEZ: 1 ÖSSZETÖRT TÉSZTALAP,3DLTEJ, 20DKG MARGARIN, 3 EVŐKANÁL BARACKLEKVÁR,3 E K ...

Tovább olvas ...

GESZTENYÉS PISKÓTATEKERCS

Gesztenyés-meggyes piskótatekercs: Hozzávalók: A piskótához: 4 db tojás 12 dkg cukor 12 dkg liszt csipet só 1 mokkáskanál sütőpor A töltelékhez: 25 dkg gesztenyemassza 10 dkg csokoládé 1 evőkanál ét olaj 3 dl tejszín 1 2 ...

Tovább olvas ...

FEJEDELMI PULYKATÁL!

Fejedelmi pulykatál : KARÁCSONYI MENÜ! Hozzávalók 8 személyre: A pulykagalantinhoz: 90 dkg pulykamellfilé, 1 csapott evőkanál só, 1 evőkanál zselatinpor, 1 fej saláta, 1 tojás, 2 dl tejszín, 1 evőkanál búzadara, 1-1 ...

Tovább olvas ...

KÓKUSZGOLYÓ, TÚRÓGOLYÓ ...

KÓKUSZGOLYÓ: Hozzávalók: 50 dkg darált keksz, 10 dkg vaj, 2 ek. Kakaó, 20 dkg porcukor, 1 mokkáskanálnyi rumaroma, 1 csomag kókuszreszelék, meggybefőtt leve Elkészítése: A kekszet ledaráljuk, elkeverjük a cukorral, a ...

Tovább olvas ...

KÓKUSZOS KEKSZTEKERCS.

Kókuszos keksztekercs : Még egy süti korábbról. Nagyon -nagyon szeretem gyerekkorom óta.Több bevált receptem is van Keksztekercs téren,ez most az egyik.A Mese almás mellet ez a második legnépszerűbb ,leggyakrabban készített ...

Tovább olvas ...

MÉTERES KALÁCSOM!

MÉTERES KALÁCS. JENEINÉ RECEPTJE. HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ:5 tojás,30 dkg porcukor 1 dl olaj, 1,5 dl tej, 30 dkg liszt 1 sütőpor. ELKÉSZÍTÉSE: 5 tojás sárgáját kikeverünk 30 dkg porcukorral habosra. hozzáadunk 1 dl olajt, ...

Tovább olvas ...

BARÁTFÜLE,

BARÁTFÜLE! BARÁTFÜLE, AHOGY ÉN KÉSZÍTEM... HOZZÁVALÓK: 1kg liszt, 5dkg élesztő, egy sütőpor,1 4 kg zsír, 3 pohár tejföl, 1 kanál só, 2 tojás, szilvalekvár! HÁZI AMIT AZ ÜSTBEN CUKOR NÉLKÜL FŐZÜNK MAGBA VÁLÓ ...

Tovább olvas ...

KRUMPLIS FÁNK, BURGONYARÚD!

burgonya fánk,

Tovább olvas ...

0.008 mp