ÁFONYÁS SAJTTORTA.

ÁFONYÁS SAJTTORTA:

 

Itt az ősz, elkezdődött az iskola. Ilyenkor érdemes olyan finomságot készíteni, ami tízórai gyanánt is megteszi. Ezt az áfonyás sajttortát nagyon egyszerű megsütni, ráadásul egyszerűen eteti magát. A sajttól pedig nem kell megijedni, semleges ízű. A receptet kezdőknek is ajánljuk!

 

 

Hozzávalók 24 cm formához:

7,5 dkg olvasztott vaj
17,5 dkg darált keksz, például teljes kiőrlésű keksz, vagy háztartási keksz
17,5 dkg áfonya vagy szeder vagy málna
45 dkg natúr krémsajt
10 dkg porcukor
1 teáskanál vanília kivonat
4 tojás

 

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral – ez a legmacerásabb az egészben. A vajat megolvasztjuk, darált keksszel összemorzsoljuk, majd a tortaforma aljába nyomkodjuk. Rászórjuk az áfonyát. Ha szeretnétek a tetejére hagyni, tegyetek félre pár szemet.

Tegyük a keverőtálba a tojásokat, krémsajtot, cukrot és a vaníliakivonatot és keverjük jó habosra. Öntsük az áfonyára és süssük kb. 35-40 percig, amíg aranybarna nem lesz a teteje. Hagyjuk hűlni, és kész is.

 

ÁFONYÁS SAJTTORTA. hozzászólásai

Szólj hozzá

0.026 mp