AMÁS BÉLES!

 

ALMÁS BÉLES!

 

Hozzávalók:

40 dkg liszt

25 dkg margarin

10 deka cukor

1 kanál tejföl

2 tojássárgája

fél csomag sütőpor,

csipet só

TÖLTELÉKHEZ:

1,5 kg alma

dió, vagy morzsa

15 deka cukor

őrölt fahéj

A tésztához valót gyorsan összegyúrjuk, két lapba kinyújtjuk. /amekkora a tepsink/

MEGHÁMOZOM AZ ALMÁT LERESZELEM CUKROZOM, ÉS ÁLLNI HAGYOM EGY KICSIT.EZUTÁN ODATESZEM EGY LÁBASBA PÁROLÓDNI, HOZZÁADOK FAHÉJAT.AMÍG CUKROS LÉ EL NEM PÁROLGOTT DINSZTELTEM.

ÍGY SOKKAL FINOMABB AZ ALMA TÖLTELÉK, HISZEN MINDEN ÍZ BENNE MARAD. MÍG NYERSEN KINYOMKODJÁK.

KICSIT NAGYOBBRA NYÚJTOTT TÉSZTÁT, KISSÉ ZSÍROZOTT LISZTEZETT TEPSI ALJÁBA TESZEM.EGY MARÉK DIÓVAL MEGSZÓROM, RÁKENEM EGYENLETESEN AZ ALMA TÖLTELÉKET, MAJD RÁHELYEZEM A MÁSIK LAPOT AMI AKKORA MINT A TEPSI.

TETEJÉT FELVERT TOJÁSSAL MEGKENEM, ÉS ELŐMELEGÍTETT SÜTŐBE MEGSÜTÖM. ARANYSÁRGÁRA.TEPSIBE HAGYOM KIHŰLNI, KOCKÁKRA SZELEM.AKI SZERETI MEGHINTI PORCUKORRAL.

 

Jó étvágyat kívánok!

Tereza

 

AMÁS BÉLES! hozzászólásai

Szólj hozzá

0.02 mp