BACONOS-GOMBA RAGU, BABRAGU.

BACONOS- LASKAGOMBÁS RAGU:

HOZZÁVALÓK:

50 dkg szűzérme, 10 dkg bacon szeletelve,15 dkg laska gomba,1 db kaliforniai paprika, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, egy teáskanál kakukkfű, bors, só.Hozzávalók a sült burgonyához. 0,5 kg burgonya, 4 evőkanál olaj,1 teáskanál köménymag.

ELKÉSZÍTÉSE:

A szűzérmét lehártyázzuk és felszeleteljük. A szeletelt bacont csíkokra vágjuk, és a serpenyőben megpirítjuk. A laskagombát felaprítjuk, és a baconhoz adjuk. A vöröshagymát szálaira, a paprikát kockára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk és a felszeletelt szűzérmékkel együtt, szintén a serpenyőbe tesszük. Sózzuk, borsozzuk és kakukkfűvel ízesítjük, kb 10-15 perc alatt összepirítjuk. Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, és hozzáadjuk az időközben köményes vízben héjában megfőtt, szeletekre vágott burgonyát, átpirítjuk, majd a raguval együtt tálaljuk.

 

BABRAGU FÜSTÖLT CSÜLÖKKEL:

 

HOZZÁVALÓK:

40 dkg marhahús, 20 dkg füstölt csülök, 20 dkg árpagyöngy,1 darab kukorica konzerv, 1 darab vörös bab konzerv, 1 darab fehér bab konzerv,1 liter hús alaplé,3 ek olaj, 2 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 szelet cshili paprika, 2 db paradicsom, 1 mokkáskanál kakukkfű, 1 mk lestyán, 1 csokor petrezselyem, 1 mokkáskanál fűszerpaprika, 1 mokkáskanál bors, 1 evőkanál só.

ELKÉSZÍTÉSE:

Az árpa gyönygyöt egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a lestyánt és a korábban beáztatott füstölt csülköt, felöntjük 3 dl vízzel és 25 percig főzzük.

A marhahúst csíkokra vágjuk, és ledaráljuk, 1fej vöröshagymával. A Serpenyőben  felmelegítjük az olajat, megpirítjuk rajta az apróra vágott másik kis fej vöröshagymát és a felszeletelt fokhagymát, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, fűszer paprikázzuk.

Ízesítjük a szeletelt cshili paprikával, kakukkfűvel, és petrezselyemmel- a friss fűszernövényekből tegyünk félre a tálaláshoz.Felszeleteljük a paradicsomokat és hozzáadjuk a darált húshoz. Hozzáöntünk 1 dl vizet, a kukorica, vörös bab, és fehér babot és az alaplevet, majd , 20 percig főzzük. Tálalás előtt a babot összekeverjük a megfőtt csülkös gerslivel és a megmaradt friss fűszernövényekkel.

 

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!

 

 

BACONOS-GOMBA RAGU, BABRAGU. hozzászólásai

Szólj hozzá

0.05 mp