BARÁTFÜLE,

BARÁTFÜLE!

BARÁTFÜLE, AHOGY ÉN KÉSZÍTEM...

HOZZÁVALÓK: 1kg liszt, 5dkg élesztő, egy sütőpor,1/4 kg zsír, 3 pohár tejföl, 1 kanál só, 2 tojás, szilvalekvár!

HÁZI AMIT AZ ÜSTBEN CUKOR NÉLKÜL FŐZÜNK MAGBA VÁLÓ SZILVÁBÓL!

ELKÉSZÍTÉSE:az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet és a zsírt a sütőport, összedolgozzuk. Beleöntjük a kevés tejben, vagy tejfölben, kevés cukorral felfuttatott élesztőt, beleöntjük a tányérban felvert tojásokat, beletesszük a sót. annyi tejföllel állítjuk össze, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. 20 percig kelesztjük, 05 cm vastagságra kinyújtjuk, , négyzet alakúra daraboljuk. A négyzetek közepére 1-1 teáskanál lekvárt teszünk.ÉN KERESZTBE!.

A tésztadarabkák szemben lévő két csúcsát átlósan összenyomjuk.Amíg, a sütő előmelegszik , egy kicsit kelesztjük.Kb 20 perc4.Sütőpapíron, vagy kizsírozott tepsiben sütjük. ÉN ZSÍROZOM.

 

RÉGI KIADÓS FINOM KELT TÉSZTA:

 

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK:TERIKE.

BARÁTFÜLE, hozzászólásai

Szólj hozzá

0.029 mp