BURGONYAFÁNK!

BURGONYAFÁNK:

 

Hozzávalók:

20 dkg liszt,

5 dkg vaj,

2 közepes nagyságú, főtt áttört burgonya,

4 tojás,

4 gerezd fokhagyma,

10 dkg reszelt sajt,

1 teáskanál só,

olaj a sütéshez.

 

 

 

Elkészítés:

6 dl vizet felmelegítünk, beletesszük a vajat, felforraljuk, majd a lisztet apránként, állandó keverés közben beleszórjuk, és jól eldolgozzuk. A lángot eloltjuk alatta, belekeverjük a főtt burgonyát, a sót és a pépesre zúzott fokhagymát. Ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk a tojássárgákat meg a tojásfehérjéből vert kemény habot. Forró olajba mártott evőkanállal adagolva halmokat rakunk az olajba, és mindkét oldalukat pirosra sütjük. Lecsurgatjuk a felesleges olajat, és azon forrón rászórjuk a reszelt sajtot.

 

BURGONYAFÁNK! hozzászólásai

Szólj hozzá

0.006 mp