CSIRKE SÜLVE, KÖRETTEL ZACSKÓBA,

A SAJÁT KÉSZÍTÉSEM KARÁCSONYRA.

TÖLTÖTT CSIRKE TÖRT BURGONYÁVAL, ÉS A ELFELEDETT EGÉSZSÉGES

PÁROLT LILA KÁPOSZTÁVAL.

 

 

 

 

 

 

 

 

Húsos sajtos roló

4 db burgonya, 1 cs petrezselyemzöld,
40 dkg darált hús CSIRKE!, só, bors,
1 ek ételízesítő, 1 db tojás,
trappista sajt, sonka.

A burgonyát megfőzzük, majd hűlni hagyjuk.
A petrezselyemzöldjét apróra vágjuk.
A darált húst összekeverjük a sóval, borssal,
hozzáadjuk a petrezselyemzöldjét.
Jól összedolgozzuk. Végül belekeverjük a tojást
és a kihűlt tört burgonyát.
Rudakat formázunk a masszából.Mindegyik közepébe
sonkába tekert sajtrudat teszünk.
Tojásba, lisztbe és zsemlemorzsába bepanírozzuk.
Forró olajba aranybarnára sütjük.

 

 

NAGYON SZERETJÜK A BAROMFIT: MINT KÖZTUDOTT A LEGEGÉSZSÉGESEBB, ÉS KÖNNYŰ ÉTEL.

ÉN SAJÁT MAGAM NEVELEM A CSALÁD SZÁMÁRA A CSIRKÉKET.

EZT A CSIRKEMELLET BEÍZESÍTETTEM SAJÁT MAGAM KEVEREM AZ ÍZESÍTÉSHEZ VALÓ FŰSZERKEVERÉKET,

NEM ADOK ÉRTE PÉNZT, SOKKAL JOBB AZ ENYÉM.

ELŐSZÖR BE ÍZESÍTEM A BEVAGDALT MELLE HÚST. A NYÍLÁSOKBAN TESZEK EGY- EGY GEREZD FOKHAGYMÁT, BETESZEM EGY SÜTŐZACSKÓBA, ÉS A SÜTŐBEN FÉL ÓRA ALATT SZÉP PIROSRA SÜL.

AZÉRT IS FINOM, MERT MINDEN ÍZ A HÚSBA MARAD.

A  KÉSZ SÜLT MELLET SAJÁT CSALAMÁDÉVAL TÁLALOM. JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK:

TERIKE.

 

 

NAGYON MEGSZERETTEM A SÜTŐZACSKÓ HASZNÁLATÁT!

BÁRMIT MEGSÜTHETSZ BENNE, ÍZE MEGMARAD.

 

HÚSOKAT? KRUMPLIT, ZÖLDSÉGEKET LEHET ÍGY KÉSZÍTENI:

ÉN SAJÁT FŰSZERKEVERÉKET HASZNÁLOK!

ÉN KÉSZÍTEM FINOM, SOKÁIG ELÉG,

 

KÉT KANÁL SÓ, EGY EVŐKANÁL ÉTELÍZESÍTŐ,EGY KÁVÉS KANÁL TÖRT PIROS PAPRIKA,

FÉL KÁVÉS KANÁL BORS.

EZZEL ÍZESÍTEK!

SOK SIKERT, ÉS FINOM ÉTELEKET.

 

Hagymás tejszínes csirke

Egyszerű az elkészítése és finom, elrontani nem lehet.
Hozzávalók:

4-6 db csirke comb
só frissen őrölt bors
2 fej vöröshagyma
2 1/2 dl fehérbor
2 evőkanál mustár
1 csokor petrezselyem
2 dl tejszín
2-3 gerezd fokhagyma

1. A csirkecombokat megsózzuk-megborsozzuk, a vöröshagymát megpucoljuk, és vékonyan felkarikázzuk, majd a bort meg a mustárt kézi habverővel simára keverjük egy kisebb tálban.

2. Egy serpenyőt előveszünk, amely később a sütőben is használható. Az olajat erős lángon felforrósítjuk, amelyben a combokat megpirítjuk, a ha elkészült félretesszük. Ebből kivesszük a pirított combokat és serpenyőbe tesszük a felszeletelt hagymát, és addig kavargatjuk, amíg megpuhul, de a színe szép arany barnára változik. Ez kb. 15 perc.

3. Ekkor levesszük a tűzről és felöntjük a mustáros borral, és fokhagymával, tejszínnel majd visszahelyezzük a combokat.

4. Az ételt erős lángra tesszük, felforraljuk, és majd sütőbe helyezzük.

5. A comb 25-30 perc alatt átsülnek. A tálaláskor meghintjük apróra vágott petrezselyemmel.

6. Köretként főtt krumplit csináltam, de lehet bármilyen köret, akár rizs vagy rizottó is
Jó étvágyat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CSIRKE SÜLVE, KÖRETTEL ZACSKÓBA, hozzászólásai

Szólj hozzá

0.038 mp