CSIRKECOMB SÜLT ALMÁVAL!

CSIRKECOMB SÜLT ALMÁVAL:

 

HOZZÁVALÓK:

4db csirkecomb, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 citrom, 1 kis csilipaprika, 2 ek méz, 2ek. olaj, 1/2 dl félszáraz fehérbor, só, bors, 800g savanykás alma, 30g/ margarin, 2-3 szál petrezselyem.

A csirkecombokat leöblítjük. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk.A citromot gondosan megmossuk, kettévágjuk, felét héjastul, a hagymával és fokhagymával együtt felaprózzuk. A csilipaprikát leöblítjük, ereit, magjait meghagyjuk vagy részben eltávolítjuk, vékonyan felkarikázzuk.

A páchoz a maradék fél citrom átszűrt levét, a mézet, az olajat és a bort összekeverjük, hozzáadjuk a felaprózott citromot, hagymát, fokhagymát és a csilipaprikát, ízlés szerint sót borsot. Bevonjuk vele a bőrös felükre fordított csirkecombokat, fóliával letekerjük, és 1-12 órán át a hűtőszekrényben érleljük, egyszer egyszer megforgatjuk.A csirkecombokat a páclével együtt, sütőtálba tesszük, lefedjük, és sütőben 40 percig pároljuk. Ezután alufóliával bélelt tepsibe emeljük őket és további 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Az almákat megmossuk, magházukat almavájóval kifúrjuk, 1 1,5 cm vastagon felkarikázzuk.A forró margarinban mindkét oldalát 2-2 percig pirítjuk, papírkendőre terítve melegen tartjuk. A csirkecombokat tálra rendezzük, köréjük csinosítjuk a sült almakarikákat, meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel, és a leszűrt , zsírtalanított pecsenyelével tálaljuk.Burgonyapüré-,krokett illik hozzá!

 

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!

CSIRKECOMB SÜLT ALMÁVAL! hozzászólásai

Szólj hozzá

0.031 mp