CSIRKECOMB ZÖLDSÉGGEL...

CSIRKEMELL ZÖLDSÉGGEL:

Hozzávalók. 2 gerezd fokhagyma 3 sárgarépa, 3 kis cukkini, 5 csirkemell filé, só, őrölt bors, 2 ek olaj, 2 dl tejszín, 1/2 kk fűszerkeverék,1 kk pirospaprika, 3 ek reszelt sajt.

A foghagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk,,a sárgarépát és a cukkinit megmossuk, meghámozzuk. Mindkettőt vékony csíkokra vágjuk.

A csirkemellfilét megmossuk, megszikkasztjuk, mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk. Az olajat egy nagy serpenyőben megforrósítjuk és a hús mindkét oldalát 5-5 percig sütjük benne.

A foghagymát a visszamaradt olajban megpirítjuk. A zöldségeket hozzáadjuk 6 percig keverve pároljuk.

A tejszínt a fűszereket, paprikát, sót, borsot egy csészében összekeverjük, a zöldséghez öntjük és felforraljuk.

A filét a tejszínes zöldségbe tesszük, és kis lángon még 6 percig pároljuk. Sajttal megszórjuk és tálaljuk.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!

 

CSIRKEMELLFILÉ SONKÁBAN:

 

Hozzávalók: 4 csirkemellfilé. 4ek olaj 1 tk szárított rozmaring, só, őrölt csípős paprika, 8 szelet sonka, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma,3 zeller zöld,3 sárgarépa, 2 cukkini, 1ek paradicsompüré. 1dl száraz fehér bor, 2 ek olaj, 1fél citrom reszelt héja,1 ek összevágott petrezselyem.

A húst hideg vízben megmossuk, megtöröljük, .Forró olajban ropogósra sütjük. Kivesszük, és rozmaringgal, sóval, paprikával ízesítjük. Minden filét két szelet sonkába göngyöljük.

meghámozzuk és összevágjuk a foghagymát és a vöröshagymát, Megtisztítjuk a répát, zellert és a cukkinit. Mindegyiket vékony csíkokra vágjuk.A paradicsompürét elkeverjük a fehérborral.

Forró olajban üvegesre pároljuk a hagymát. Hozzáadjuk a foghagymát és a zöldségeket, rövid ideig pároljuk. Belekeverjük a bort a paradicsompürét, majd sóval paprikával ízesítjük.

A hússzeleteket a zöldségre fektetjük, és fedő alatt kis lángon 15-20 percig pároljuk.

A filét előmelegített tányérra tesszük, és melegen tartjuk./  MIKRÓ//A zöldséghez keverjük a citrom héjat és a petrezselymet, majd a zöldséget a hús mellé tesszük. Tálaljuk.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!

 

 

 

 

CSIRKE NAGYON EGÉSZSÉGES.

CSIRKE MINDEN MENNYISÉGBEN!

Csirkecomb zöldséggel és ananásszal

 

Hozzávalók:
4 személyre: 4 csirkecomb, só, bors, édes-nemes pirospaprika, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 30 g friss gyömbér, 2 cső piros húsú paprika, 2 ek. olivaolaj, 1 ek. rozmaring, 125 ml leves szárnyashúsleves vagy 1 ek. esszencia, 1 kisebb ananász, kevés ételkeményítő

Elkészítés:
A húst leöblítjük, felitatjuk róla a nedvességet és sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük. Megtisztítjuk a hagymát és a fokhagymát. Meghámozzuk a gyömbért. A hagymát szeletekre, a fokhagymát és a gyömbért apróra vágjuk. A sütőt 175 fokra (légkeveréses sütő: 155 fok) felmelegítjük. A paprikát megmossuk és kockákra vágjuk. A húst a forró zsiradékon megpirítjuk, majd a sütőben 20 percig pároljuk. A húst kivesszük a sütőből, mellétesszük a hagymát és a fokhagymát (ízlés szerint tehetünk hozzá egy-két gerezd héjas fokhagymát). A gyömbért, a paprikát és a rozmaringot megpároljuk a pecsenyelében. Felöntjük a levessel, majd visszatesszük a húst, és még 10 percig pároljuk. Az ananászt négybe vágjuk, kimetsszük a torzsáját és meghámozzuk. A gyümölcs húsát körülbelül fél centiméteres szeletekre vágjuk. A pecsenyelét kevés ételkeményítővel besűrítjük. Ízlés szerint rozmaringgal díszítve tálaljuk

 

 

 

Hozzávalók:

4 csirkecomb,

2 ek. Dijoni mustár,

1 ek. száraz fehérbor,

1/2 tk. bazsalikom,

1/2 tk. oregánó,

1/2 tk. kakukkfű,

1/2 tk. rozmaring,

1 gerezd préselt fokhagyma.

 

 

Elkészítés:

A fűszereket összekeverjük a mustárral, fokhagymával és bepácoljuk a combokat. Be rakjuka hűtőbe minimum 2-4 órára. Grillezzük parázson vagy lávaköves gillsütő felső polcán. Vagy sütőben 180 fokon kb:30-40 percig.

    • Gombás-májas töltött csirkecomb
    • Hozzávalók:
    • 8 személynek:
    • 8 nagy egész csirkecomb
    • 8 zsemle
    • 20 dkg gomba
    • 20 dkg csirkemáj
    • 1 csokor petrezselyem
    • 1 nagy fej hagyma apróra vágva
    • majoranna
    • bors
    • ételízesítő
    • 1 tojás
    • pici olaj

    Elkészítés:

    A csirkéket megtisztítom, majd alaposan bedörzsölöm sóval, és állni hagyom legalább fél órát.

    A zsemléket beáztatjuk ízlés szerint tejbe vagy vízbe. A gombát és a májat, valamint a petrezselymet apróra daraboljuk.

    A hagymát kevés olajon megdinszteljük,rátesszük a gombát, és addig pároljuk, míg a leve elfő. Beletesszük a májat, 2 percig sütjük, majd a petrezselymet is hozzáadjuk. Összeforgatjuk, majd megszórjuk a fűszerekkel. A kinyomkodott zsemlére borítjuk, beleteszünk 1 tojást, és jó alaposan összedolgozzuk.

    A combokat egyesével megtöltjük, ügyelve, hogy mindenhova kerüljön töltelék, és ne szakadjon ki a bőre. Tepsibe tesszük, közepes lángnál 1 órát sütjük, majd nagy lángra vesszük, és locsolgatva megpirítjuk.


     

     
     
     
     
     

     
     

     

 

 

CSIRKECOMB ZÖLDSÉGGEL... hozzászólásai

Szólj hozzá

0.053 mp