CSIRKÉS CORDON... RIZIBIZI

Csirkés Cordon blue , rántott hús, rizibizivel, savanyúsággal

4 db csirkemell
4 szelet gépsonka
4 szelet sajt, füstölt sajt
10 dkg liszt
10 dkg zsemlemorzsa
4 db tojás

egy bögre rizs
egy bögre zsenge zöldborsó
másfél bögre víz vagy húsleves vagy zöldség alaplé
1 kávéskanál só
petrezselyemzöld
fél dl olaj vagy 50 g vaj

Elkészítés:
A rizst szűrőben alaposan megmosom, beleteszem a lábosba, hozzáadom a borsót, sót, olajat vagy vajat, petrezselymet és felöntöm. Felteszem főni. Ráteszem a jól illeszkedő fedőt. Ha felforrt a legkisebb gázlángot legkisebb takarékra teszem, és ezen párolom 10 percig, majd elzárom a lángot, és félórát hagyom még magában. A fedőt egyszer sem szabad levenni!
A csirkemelleket hosszában kettévágom, sózom, kiklopfolom. Ráterítek mindegyik szeletre egy-egy szelet gépsonkát és sajtot. Feltekerem, hústűvel vagy fogvájóval összefogom.


2.

Bepanírozom és forró olajban kisütöm.

CSIRKÉS CORDON... RIZIBIZI hozzászólásai

Szólj hozzá

0.022 mp