CSIRKESZÁRNYAK ZÖLDSÉGGEL, VIRSLI BUNDÁBAN.

 

PIKÁNS CSIRKESZÁRNYAK ZÖLDSÉGGEL:

 

Hozzávalók:


1 kg csirkeszárny
50 dkg mexikói zöldségkeverék
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
ételízesítő
2 dl ét olaj
római kömény
chilipor
koriander
oregánó

őrölt szegfűbors
petrezselyemzöld
szárnyas fűszerkeverék

Elkészítés:


A hagymákat apróra vágjuk. A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, végeit levágjuk. Befűszerezzük a chilivel, római köménnyel, oregánóval, szegfűborssal, korianderrel, szárnyas fűszerrel. Beleforgatjuk az olajba, belekeverjük a hagymákat, és 1 napig a hűtőben érleljük.

A csirkeszárnyakat tepsibe tesszük a pácolajjal együtt, és kevés vizet aláöntve, fóliával letakarva 40 percig sütjük. Levesszük a fóliát, és a szárnyakat pirosra sütjük.

Közben a vajon megpároljuk a zöldségeket, ételízesítővel, chilivel és petrezselyemmel megszórva.

A szárnyakat a zöldségkörettel tálaljuk.

VIRSLI BUNDÁBAN!

Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta., 9 darab virsli,2 tojássárgája,szezámmag és/ vagy lenmag, esetleg köménymag.A leveles tésztát kiolvasztjuk és kinyújtjuk,majd 1 cm vastag csíkokat vágunk belőle.A virsliket "meghámozzuk" és félbevágjuk.A tésztacsíkokat feltekerjük a virslikre,megkenjük tojássárgájával,megszórjuk maggal és sütőpapíros tepsiben aranybarnára sütjük.
Kiváló pl.Szilveszterre ,de bármilyen más  alkalomra is!

Jó étvágyat!

 

CSIRKESZÁRNYAK ZÖLDSÉGGEL, VIRSLI BUNDÁBAN. hozzászólásai

Szólj hozzá

0.026 mp