CSÜLÖK PÉKNÉ MÓDRA... 2)

Csülök Pékné módra:

Nem egy fogyókúrás étel, az biztos, de a pataki (római) tálnak köszönhetően kifejezetten egyszerű, és gyors ebéd. Mármint nem gyorsan elkészíthető, de viszonylag gyorsan előkészíthető, lényegében csak bele kell pakolni a tálba a hozzávalókat, és attól fogva nem is kell vele foglalkozni: nem túl magas hőfokon, a cseréptálban 4-5 (esetleg 6) óra alatt vaj puhává, csontról leomlóssá sül a hús, és ropogósra, aranybarnára a krumpli meg a hagyma...

Hozzávalók:

1 nagy vagy 2 kisebb sertéscsülök

1 kg krumpli

5-6 fej hagyma

só, bors

Előző este beáztatom a pataki tálat. A csülköt jól megmosom, a bőrét négyzethálósan beirdalom, majd jól besózom. A tál alját befedem egy réteg meghámozott, kb fél centi vastag karikákra vágott burgonyával, ráteszem a csülköt, és mellé a maradék krumplit meg a megtisztított, cikkekre vágott hagymát. Ráteszem a tálra a tetejét, majd berakom a sütőbe, 150-160 C fokon sütöm legalább 4 óráig, majd leveszem a tál tetejét, és még egy fél óráig sütöm. Köret nem kell, mert van benne krumpli, viszont remekül passzolnak hozzá a jó csípős savanyúságok. :)
 

 

CSÜLÖK PÉKNÉ MÓDRA... 2) hozzászólásai

Szólj hozzá

0.006 mp