DIÓS CSIGA (DARÁZSFÉSZEK)

 

KELT DIÓS CSIGA!

 

HOZZÁVALÓK:

A tésztához:

50 dkg finomliszt

3 db tojássárgája

3 deka élesztő

2 deci tej

 fél teáskanál cukor

1 csipet só

TÖLTELÉKHEZ:

20 deka darált dió

20 deka vaj

20 deka cukor

2 deci tej

1 csomag vaníliás cukor

 

Az élesztőt a kiskanál cukorral, langyos tejben felfuttatjuk. A lisztből a tojássárgákkal kevés sóval és az élesztővel finom tésztát gyúrunk, meleg helyen letakarva fél órát pihentetjük, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk.

A vajat a cukorral habosra keverjük,beletesszük a diót, majd majd a kinyújtott tésztára kenjük és felcsavarjuk.

a rúdból 3centisvastag szeleteket vágunk és kivajazott tepsibe egymástól 3 centire tesszük. Még fél órát hagyjuk kelni, majd sütőbe tesszük. Szép barnáspirosra sütjük rálocsoljuk a vaníliás cukros tejet, majd néhány percre visszatesszük a sütőbe, amíg a tejet beszívja.

 

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK! Tereza.

DIÓS CSIGA (DARÁZSFÉSZEK) hozzászólásai

Szólj hozzá

0.028 mp