EGÉSZBEN SÜLT PULYKA, KARÁCSONYRA!

 

EGÉSZBEN SÜLT PULYKA KARÁCSONYRA,

BÁRMILYEN ÜNNEPEKRE!

ELKÉSZÍTÉSE:

A pulykát sóval bedörzsölöm, és egy éjszakára hűtőbe teszem.4 db sárgarépát meghámozunk, megmosunk, hosszában felszeletelünk, és egy nagy sütőlemezre helyezünk.Erre rátesszük a pulykát.

Egy fej vöröshagymát keresztben felvágunk/hámozás nélkül/.

Egy citromot fogpiszkálóval megszurkálunk 3 céklát meghámozunk és felkockázzuk, a póréhagymát kerek szeletekre vágunk.4 vöröshagymát meghámozunk, és félbe vágjuk. Mindent a pulykába teszünk, egy marék feldarabolt zsíros szalonnával együtt. Ha a zöldségek nem férnek el benne, a maradékot köré helyezzük. A pulykát egy vastag cérnával összekötjük. Meghintjük majoránnával és tört paprikával,/ csemegével és erőssel/

A vajat kis szeletekre vágjuk és a bőr alá tesszük. A pulykát lefedjük alufóliával. 230fokon 15 percig sütjük. Lejjebb vesszük a hőmérsékletet, levesszük a fóliát, és  170 fokon sütjük pirosra. Minden fél kiló pulykahúsra 20-25 percet számolunk.

 

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!

Tereza.
 

EGÉSZBEN SÜLT PULYKA, KARÁCSONYRA! hozzászólásai

Szólj hozzá

0.006 mp