FŐTT TÉSZTÁK, PALACSINTÁK

 

FŐTT TÉSZTÁK ÉS PALACSINTÁK!

 

A tésztára ugyanolyan szüksége van a szervezetünknek, mint bármilyen ételre.

Nem hiszem hogy ettől fog valaki elhízni, inkább attól ha nem mozog és egészségesen nem dolgozza le azt a kalóriát, amit a szervezetbe be visz.

ÉN SAJÁT MAGAM GYÚROM A TÉSZTÁT,

SAJÁT HÁZI TOJÁSBÓL. AKI EZT MEG SZOKTA TUDJA HOGY EGY 

HÁROM TOJÁSSAL ,KICSI SÓVAL, EGY TOJÁSNAK MEGFELELŐ VÍZZEL GYÚR,

ANNAK FELÉBE SE KERÜL A TÉSZTA MINT A BOLTI!!!,

 ÉS AMENNYI LISZTET FEL VESZ .

ÉS SOKKAL EGÉSZSÉGESEBB!!!.

 

NEM NAGY TUDOMÁNY, CSAK KI KELL PRÓBÁLNI:....

 

 

 

 

 

 

KÓKUSZOS PALACSINTA!

Hozzávalók.:8 db édes palacsinta, 5 dl tej, 1 csomag vaníliás pudingpor, 5 evőkanál cukor, 1 evőkanál rum, 10 dkg kókuszreszelék.

A vaníliás pudingport és a cukrot a tejben elkeverjük, és folyamatos keverés mellett fölforraljuk. A   tűzről levéve beletesszük az evőkanál rumot és a kókuszreszelék felét!

A palacsintákat a kókuszos krémmel megkenjük, felgöngyöljük és kókuszreszelékkel meghintve tálaljuk.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!

 

AKI A PALACSINTATÉSZTÁT MÉG NEM TUDJA, VAGY MOST KÉSZÍTENE ELŐSZÖR:

 

PALACSINTA TÉSZTA:

2 db tojás, 30 dkg liszt, 6dl tej, 2 dl szódavíz, késhegynyi só, pici cukor, a sütéshez olaj.

A tojásokat a cukorral, sóval a tej felével,és a liszttel elkeverjük.Folytonos keverés mellett hozzá adjuk a többi tejet.

Ezután a palacsinta sütőbe tesszük egy fél kanál olajat, forrósítjuk, és egy kisebb fajta merőkanállal bele teszünk  a kész palacsinta tésztából, mind két oldalát megsütjük, késsel szoktam fordítani.Ízlés szerint ízesítjük.

 

TÚRÓS PALACSINTA:

 

Kisütött palacsinta!

Töltelék. 20 dkg túró1 tojás, 2 kanál tejföl, 5 dkg cukor.

Összekeverjük a töltelékhez valókat én egy vaníliás cukrot is teszek bele!

és ezzel megtöltjük a kisütött palacsintákat.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!: TERIKE:

 

ALMÁS PALACSINTA:

 

1/2 kg almát meghámozzuk, lereszeljük és kinyomkodjuk, és belekeverjük a tésztába. Kicsit vastagabb palacsintákat sütünk, kettőbe hajtjuk és porcukorral meghintve kínáljuk.

 

RAKOTT PALACSINTA:

Hozzávalók.

16 palacsintát sütünk,fél üveg barack lekvár,20 dkg darált cukrozott dió, 1 nagy tejföl.A kisütött palacsintát egy kerek kizsírozott vas edénybe rakom. Három kerül alól, kibélelve az edény alját!

Ezt megkenem barack lekvárral rá teszem a diót körben el osztva. Palacsinta megint három és így folytatom, amíg el nem fogy. Tetejére a palacsinta kerüljön!

A tejfölt a tetejére helyezem egyenletesen, és 10 perc előmelegített sütőben rózsa színűre sütöm. Nagyon finom, úgy szelem mint a tortát.Kiadós egy tál étel.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!

 

 

HÚSOS PALACSINTA:

 

 

 

Hozzávalók 6 személyre: 5 dkg liszt, 3 dl tejföl, 40 dkg borjú-vagy csirkepörkölt. 12 db sós palacsinta.A pörköltből kiemeljük a húst — ha csirkéből készült, kicsontozzuk — és nagyobb tárcsájú húsdarálón átdaráljuk. A pörköltlevet felhevítjük és besűrítjük a tejfölben elkevert liszttel és adunk belőle az átdarált húshoz is néhány evőkanállal. A húsos péppel megtöltjük a sós palacsintákat, összegöngyöljük, tűzálló tálra rakva leöntjük a maradék mártással.

 

 

LEKVÁROS PALACSINTA:

 

Palacsinta tésztát keverünk, és kisütjük.Barack lekvárral ízesítjük. Én szeretem a kakaóst, a fahéjast, de a diós palacsinta a kedvencem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FŐTT TÉSZTÁK, PALACSINTÁK hozzászólásai

Szólj hozzá

0.045 mp