FRANKFURTI LENCSELEVES.

FRANKFURTI LENCSELEVES:

 

HOZZÁVALÓK:

30 dkg lencse

3 liter víz

3 sárgarépa

3 gyökér

3 babérlevél

1 nagy vöröshagyma

1 csomó zöldségzöld

ecet, só, bors

4 pár frankfurti virsli

1 evőkanál ételízesítő

ELKÉSZÍTÉSE:

A lencsét beáztatom reggel hideg vízbe és két órát benne ázni hagyom.

Addig meg tisztítom a leves zöldségeket a hagymát.Karikára szelem, ne legyen vékony!

Elkészítek egy 4 literes fazekat, beleteszem a vizet, bele a lencsét hozzá teszem a zöldségeket, a vöröshagymát négybe vágva, az ételízesítőt,a babérlevelet, kis sót! Ízlés szerint!Puhára főzöm.Zsírba még én egy kis vöröshagymát dinsztelek és hozzáadom a leveshez.

Beleteszem a felkarikázott virsliket és az apróra darabolt zöldség zöldet.5-8, percig főzöm készre! Ecettel csipet borssal ízesítem.

Van aki a kész ételbe ilyenkor szórja a petrezselyem zöldet.

 

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK: Tereza.

 

FRANKFURTI LENCSELEVES. hozzászólásai

Szólj hozzá

0.028 mp