GESZTENYÉS PULYKA KARÁCSONYRA.

 

GESZTENYÉS PULYKA!

/KARÁCSONYI PECSENYE/

 

HOZZÁVALÓK:

1szép pulyka,1 kg gesztenye,1/4 kg sovány sertéscomb darált!,2 zsemle,kevés tej, 1 deci tejföl, 10 dekafüstölt szalonna,2 tojás,3 evőkanál olaj, vagy: 5 deka zsír,só, törött bors.

 

ELKÉSZÍTÉS:

 

A gesztenyét megfőzzük, megtisztítjuk és áttörjük. Hozzáadjuk a kis zsíron fehéredésig párolt sertéshúst,a tejben megáztatott zsemlét, a nyers tojásokat, a tejfölt, a sót meg a őrölt borsot.

Ezzel a töltelékkel töltjük meg a pulykát, a belsejét és a mell bőr alatt.

a hasüreg nyílását összetűzöm, vagy varrod! és a pulyka mellét szalonnával megtűzdelem.Az így megtöltött pulykát a megforrósított zsiradékon megforgatjuk, majd kevés vízzel puhára pároljuk. végül a sütőben ropogós pirosra sütjük.

/ Tálalásnál a hasüregben levő töltelékkel felszeletelve rakjuk a pecsenye köré/

Burgonyával és almapürével kínáljuk. Jól illik hozzá az aszalt-szilva kompót is!

 

 

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!

Tereza.

 

KÉP AZ INTERNETRŐL:

 

 

GESZTENYÉS PULYKA KARÁCSONYRA. hozzászólásai

Szólj hozzá

0.025 mp