GYORS VADAS, AHOGYAN ÉN CSINÁLOM.

 

GYORS VADAS, EGY TÁL ÉTEL.

 

HOZZÁVALÓK:4-6 szelet sertés hús,

1 nagy fej vöröshagyma,

1 e.k. fagyos zsír,

só, pirospaprika,őrölt bors,1-2 babérlevél,

1 pohár tejföl,

2 teáskanál liszt,

mustár, pici cukor, citromlé.

 

ELKÉSZÍTÉSE:

A zsírt megolvasztjuk,bele tesszük a kockára vágott vöröshagymát,, csipet őrölt borsot,kis piros paprikát,és a babérlevelet.Rátesszük az előzőleg kissé kivert hússzeleteket, és fedő alatt puhára pároljuk.Ha a levét elfőtte és még nem puha a hús, kicsi vizet öntünk alá és ezzel pároljuk.Amikor a húsok megpuhultak tányérra szedjük, s a hátramaradt szaftot pedig egy pohár tejfölbe/ Kis pohár!/ elkevert liszttel besűrűsítjük.

Mustárral, pici cukorral, citromlével ízesítjük.

Kifőzött tésztára szedjük szafttal együtt.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!: Tereza.

 

 

0.023 mp