GYŰRŰFÁNK!FAHÉJAS FÁNK!

GYŰRŰFÁNK:

 

Hozzávalók:

30 dkg túró,

2 dl tej,

2 dkg élesztő,

2 tojássárgája,

8 dkg vaj,

35 dkg liszt,

15 dkg cukor,

csipet só, olaj,

vaníliás porcukor.

 

 

 

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejben 1 ek. cukorral, a sóval felfuttatva hozzáadjuk a szitán áttört túrót, a lisztet, a tojássárgákat, a puha vajat, a többi cukrot, jól eldolgozzuk. Meleg helyen bő 30 percig kelesztjük. Lisztes deszkán ujjnyi vastagra nyújtva fánkszaggatóval szaggatjuk. Közepüket kis szaggatóval kiszúrva bő, forró olajban sütjük. Vaníliás porcukorba forgatva forrón tálaljuk.

 

FAHÉJAS FÁNK:

 

Hozzávalók:

Vaj 5 dkg,

tojássárgája 4 db,

cukor 1 kávéskanál.,

só 1 késhegynyi.

élesztő 1 dkg,

bor 1 dl,

tejföl 2 dl,

liszt 25 dkg,

fahéjas cukor 2 kávésk.

 

 

 

Elkészítése:

5 dkg vajat 4 tojássárgájával, pici cukorral, sóval habosra keverünk, 1 dkg élesztőt, 1 dl langyos borban megáztatunk. A tojás közé 2 dl savanyú tejfölt teszünk, és annyi lisztet, hogy rendes fánktészta legyen belőle. Ezeket nagyon jól kidolgozzuk, azonnal lisztezett deszkára tesszük, és félórai időközben nyújtjuk háromszor. A negyedik nyújtásnál fél kisujjnyi vastagra hagyjuk, hosszúkás darabokat vágunk belőle, és ehhez való formára hajtjuk, és szép pirosra sütjük. Fahéjas cukorral hintjük.

 

GYŰRŰFÁNK!FAHÉJAS FÁNK! hozzászólásai

Szólj hozzá

0.023 mp