HAJTOGATOTT BURGONYAPOGÁCSA

 

HAJTOGATOTT BURGONYAPOGÁCSA!

 

Hozzávalók.

40 deka liszt

25 deka margarin

20 deka főtt áttört burgonya

1 deci tejföl

3 db tojás

1 cs sütőpor

egy kevés tej

1 kávéskanál só

 

Én ezt dupla mennyiségbe készítem.

 

Elkészítés:

A sütőporral összekeverem a lisztet, a margarint szétdörzsölöm benne csomómentesre, és a jól összetört burgonyát hozzá keverem.

sóval, a tejföllel és egy egész tojással alaposan összegyúrjuk. Kevés pihentetés után ujjnyi vastagságúra kinyújtom,a tetejét megkenem a tejjel elkevert tojással és összehajtogatjuk, mint a vajas tésztát, alulról felfelé, jobbról balra. Ezt a hajtogatást még kétszer megcsináljuk. közben fél órát pihentetjük a tésztát. Legvégül ujjnyi vastagságúra kinyújtom késsel a tetejét bekockázom, megkenem a hajtogatásnál kimaradt tojással, és közepes méretű pogácsákat szaggatunk a tésztából.Egymástól megfelelő távolságra kizsírozott tepsibe rakjuk.Fél órát pihentetjük, majd közepes tűznél szép pirosra sütöm.

 

Karácsonyi sós süti is lehet a pogácsa.

 

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK.

Tereza

 

 

 

HAJTOGATOTT BURGONYAPOGÁCSA hozzászólásai

Szólj hozzá

0.019 mp