HÓLABDA. AHOGYAN ÉN KÉSZÍTEM.

HÓLABDA!

 

A HÓLABDÁT A CSALÁDOM MINDEN TAGJA IMÁDJA!

KICSIT MUNKA IGÉNYES DE MEGÉRI? MERT ISTENI FINOM ÉS KIADÓS SÜTI!

EL LEHET KÉSZÍTENI EGYSZERŰEN, ami a következő.

Tepsitől függöen sütni egy sima kakaós piskóta tésztát.

PÉLDA:

6 tojás, 6 kanál cukor, 6 kanál liszt, fél cs. sütőpor!2 e kanál kakaó.

Én egybe felverem a tojásokat a cukorral, majd ha kemény és habos hozzáadom a lisztet a sütőport és végül a kakaót.Zsírozott lisztezett tepsibe kisütöm.

Kicsit hűl ezután pogácsa szaggatóval korongokat szúrok.Ezután ketté vágom és meg kenem a következő krémmel.

3 dl tejet csomómentesen elkeverek 3 e k.liszttel, és felfőzöm, állandóan keverem.Hűlni hagyom.

Sütés közben 25 dkg margarint kikeverek 25 dkg porcukorral, és amikor lágy habos, összekeverem a kihűlt lisztes krémmel.Ezzel kenem a kettévágott Hólabdákat középen és oldalt, alul felül.Ezt követően Kókuszreszelékbe forgatom.

 

MÁSIK FAJTÁM:

 

8 tojás 25 dkg cukor kikeverek, hozzáadok 2 evőkanál kakaót, 25 dkg lisztet, 1 cs sütőport.

Zsírozott lisztezett tepsibe megsütöm. Ezután mint előzőleg kiszaggatom.Megkenem a következő krémmel.

3 cs tejszínes pudingot elírásnak megfelelően megfőzök, keverem. VIGYÁZAT! én ehhez 8 deci tejet oda teszek forrni, amikor majdnem felforrt leveszem és előtte külön edénybe pár kanál tejjel kikevertem a pudingot! A Forró tejet öntöm a pudingra és nem fordítva! így nem lesz csomós. Visszateszem a tűzhelyre és folytonos keveréssel készre főzöm.Ha kihűlt összekeverem a már kikevert margarinos krémmel és szintén Kókuszreszelékbe forgatom.

 

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!: Tereza.

 

SAJÁT RECEPT! SAJÁT KÉP!

 

 

HÓLABDA. AHOGYAN ÉN KÉSZÍTEM. hozzászólásai

Szólj hozzá

0.041 mp