HORTOBÁGYI ROSTÉLYOS SZILVESZTERRE.

HORTOBÁGYI ROSTÉLYOS:

 

Hozzávalók:

4 szelet (80 dkg) kicsontozott rostélyos

só, bors

10 deka liszt

1/2 dl olaj

8 deka füstölt szalonna

1 fej hagyma

1 kk. pirospaprika

2 gerezd fokhagyma

30 deka paradicsom

60 deka zöldpaprika

petrezselyem

A puliszkagaluskához:

1/2 l víz

15 deka kukoricadara

5 deka margarin

2 evőkanál olaj

1 kk. só

Elkészítés:
A húst kiklopfoljuk, sóval, borssal ízesítjük, majd lisztbe forgatva forró olajon átsütjük. Az olaj felét átöntjük egy másik edénybe, apró kockákra vágjuk a szalonnát, a hagymát felaprítjuk, majd mindkettőt megpirítjuk benne. A fokhagymát összezúzzuk, majd a pirospaprikával és a vízzel együtt a hagymás szalonnához adjuk. Amikor felforrt, beletesszük húst. Lefedjük, és párolni kezdjük. A paradicsomot meghámozzuk, majd a paprikával együtt felszeleteljük, és a húshoz adjuk. Készre pároljuk, majd sót és borsot szórunk bele. Puliszkagaluskával tálaljuk.

A puliszkagaluska elkészítése: a sót beletesszük a vízbe, és felforraljuk, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a kukoricadarát. Amikor megdagad, levesszük a tűzről, lefedjük, és 5 percig állni hagyjuk. Utána hozzáadjuk a margarint, majd olajos evőkanállal galuskákat szaggatunk belőle.

HORTOBÁGYI ROSTÉLYOS SZILVESZTERRE. hozzászólásai

Szólj hozzá

0.026 mp