KARÁCSONYI ZSERBÓ SZELET

ZSERBÓ AHOGYAN ÉN KÉSZÍTEM!

 

Hozzávalók:

35 dkg liszt, 1 egész tojás, 5dkg cukor, 20dkg margain,1 dl tej,1dkg élesztő,csipet só,sütőpörfél csomag.

Töltelék: 15dkg dió, 15 dkg cukor 20 dkg baracklekvár.

Bevonat: egy tábla étcsokoládét összedarabolom/töröm/ fél vaj teszek hozzá, olvasztom. és rá kenem a lapok tetejére! NEM FORRALOM!!

ELKÉSZÍTÉSE:

Az élesztőt langyos tejben megkelesztem amibe egy csipet cukrot teszek, felfuttatom. A lisztet a margarinnal elmorzsolom, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot,a tojást,a sót, a fél sütőport és jól összedolgozzuk.

A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk.Mindegyik lapot kinyújtjuk egy 35X25cm-es sütőlemez méretére,  Nekem hagyományos tepsim van erre a méretre nyújtom.Kicsit kizsírozom a tepsit lisztezem és az első lapot beleteszem.Ezt baracklekvárral megkenem és meghintjük a darált dióval, amit már cukorral ízesítettünk.Ennek tetejére kerül a második lap, újból megkenjük lekvárral diót teszünk rá.Ráhelyezzük a harmadik lapot úgy hogy mindenhol takarjon.

A tésztát rendes szoba-hőmérsékletnél kelesztjük egy órát.Ezután tetejét villával megszurkáljuk, és lassan sütjük, míg a teteje egyenletes piros nem lesz.A megsült tésztát ha kihűlt, csokoládémázzal bevonom.

Másnapig a kamrába teszem és ezután hosszúkás szeletekre vágom.

Az idén is karácsonyi sütim lesz gyerekeim kívánságára.Kiadós és finom!

 

 

 

 

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK: Tereza.

KARÁCSONYI ZSERBÓ SZELET hozzászólásai

Szólj hozzá

0.031 mp