KARFIOL- LEVES, RÁNTOTT KARFIOL!

 

 

KARFIOLLEVES!

 

HOZZÁVALÓK:

1 kg karfiol

2 evőkanál olaj/ vagy 3 deka zsír/

3 deka liszt

zöldpetrezselyem, 1 deci tejföl só

ELKÉSZÍTÉSE:

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és megmossuk. Felöntjük annyi vízzel hogy ellepje , sózzuk, és megfőzzük. Ne túl puha legyen. Ekkor rántást készítünk a zsírból és lisztből.Felengedjük vízzel apróra vágott zöldség-zöldet hozzá adjuk és 10 percig főzzük.Apró daragaluskát vagy bármilyen tésztát teszünk hozzá. Tejföllel tálaljuk.

 

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK! Tereza.

RÁNTOTT KARFIOL!

HOZZÁVALÓK:

1 kiló karfiol

só, liszt, zsemlemorzsa, tojás,

olaj a kisütéshez

 

A karfiolt rózsáira szedem, megmosom és oda teszem annyi vízzel hogy ellepje főzni.Sózom!

Ha eléggé sóztam nem kell azután sózni,

Kissé keményre főzöm, ne legyen puha!

Ha megfőtt leszűröm és kipanírozom. /

lisztbe tojásba, zsemlemorzsába forgatom és olajba aranysárgára sütöm.

 

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK! Tereza.

 

KARFIOL- LEVES, RÁNTOTT KARFIOL! hozzászólásai

Szólj hozzá

0.032 mp