KELKÁPOSZTA TÖLTVE.

KEDVES BARÁTOM: VÍGH PISTA RECEPTJE.-

 

- Íme a recept: Hozzávalók:1 kg. sertéslapocka ledarálva 2 fej vöröshagyma a hússal és 4 gerezd fokhagymával ledarálva. 10 dkg füstölt szalonna apró kockára vágva, kisütve. 4 dcl.tejföl só, bors őrölt köménymag ízlés szerint. 1 nagy fej kelkáposzta és 25 dkg. kb. 1 liter marha alaplé.( marhahúsleves kockából is jó ) 2 db. tojás. A kelkáposztának a torzsáját kivágjuk és egy nagy fazékban feltesszük főni.Amikor megpuhult a leveleire bontjuk.Az ereit kivágjuk. A húst fűszerezzük beletesszük a gerslit ( árpagyöngy ) és a levelekbe a szokásos módon betöltjük. Egy tepsibe berakjuk. A tetejére tehetünk paradicsomot és paprikát szeletelve. Felöntjük az alaplével úgy , hogy legalább félig legyen a folyadék a tölteléknél .Kb. 1 órát sütjük 200 fokon ( alsó-felső ).Ezt követően a tejfölbe keverjük a szalonna tepertőjét és rákenjük a töltelékekre, majd 35-45 percig tovább sütjük. Jó étvágyat hozzá
 

KELKÁPOSZTA TÖLTVE. hozzászólásai

Szólj hozzá

0.047 mp