KOCSONYA KÉSZÍTÉSE.

KOCSONYA KÉSZÍTÉSE!

 

 
Hozzávalók

három sertésköröm

fél disznófej (elhagyható)

1 csülök 

3-4 fehérrépa

2 fej  fokhagyma (vagy akár több)

egész bors, kis piros paprika, kis bors

A tökéletesen pedikűrözött körmöket a csülökkel együtt (ebből később csülök lesz pékné módra) egy fazékba teszem és felöntöm annyi vízzel, ami jó két-három ujjnyira ellepi. Hozzáadom a megtisztított fehérrépákat, az egész fokhagymagerezdeket és a borsot. Mérsékelten sózom, de nem a közhiedelem miatt, mi szerint nem alszik meg a sós kocsonyalé, hanem azért mert túlságosan sós lehet a végén az elpárolgott víz miatt (ezt nem szabad pótolni!). Fedő nélkül 6-8 órán át főzöm (nem tévedés!) takaréklángon. Amikor elkészült a kicsontozott húst tányérokba porciózom és rászűröm a levet. Hideg helyen, de nem a hűtőben várja kis a sorát. Tálalás előtt pirospaprikával borssal,szórom meg.

 

KOCSONYA KÉSZÍTÉSE. hozzászólásai

Szólj hozzá

0.031 mp