KÖRTE BEFŐTT-SZÍLVÍ BEFŐTT TÉLIRE.

 

KÖRTE BEFŐTT KÉSZÍTÉSE TÉLIRE.

 

ÉN A KLAPP KEDVELTJÉT TERMELEM A BEFŐTTEM EBBŐL KÉSZÜLT!

HOZZÁVALÓK:

3 KG KÖRTE, ÜVEGENKÉNT 3 EVŐKANÁL CUKOR / NAGY ÜVEG/FELÖNTŐ VÍZ, BEFŐZÉSI SZALICIL,A MEGHÁMOZOTT KÖRTÉHEZ 3 LITER VÍZ FÉL TASAK CITROMSAV.

KEMÉNYEBB KÖRTÉKET VÁLASZTUNK, MEGHÁMOZZUK ÉS AZ ELKÉSZÍTETT CITROMSAVAS VÍZBE DARABOLJUK TETSZÉS SZERINT.A CITROMSAV BIZTOSÍTJA A ROSTOK KEMÉNYSÉGÉT ÉS , HOGY NE BARNULJON BE A KÖRTÉNK.

EZUTÁN A VÍZBŐL KIVESSZÜK A KIMOSOTT ÜVEGEKBE SZÉPEN BELE RAKJUK. A KÉPEN ÉN 1 1/2 LITERES ÜVEGEKET HASZNÁLTAM.A MENNYISÉG EHHEZ VAN KISZÁMÍTVA.AMIKOR TELE VAN NE LEGYEN NAGYON SZOROSAN, HISZEN KELL A LÉ IS. RÁ TESZEM A 3 EVŐKANÁL CUKROT ÉS ANNYI VÍZZEL ÖNTÖM FEL, TELJESEN ELLEPJE. EZUTÁN CSIPET SZALICILT TESZEK RÁ ÉS CSAVARRAL LEZÁROM.EGY LÁBASBA TESZEK EGY RUHÁT, ERRE VIZET BELEÁLLÍTOM AZ ÜVEGEKET BETAKAROM EGY MÁSIK TÖRÖLKÖZŐVEL, HÁROMNEGYEDIG FEDJE AZ ÜVEGEKET A VÍZ...ÉS 15 PERCIG FŐZÖM FORRÁSTÓL SZÁMÍTVA! EBBE HŰL KI, ÉS MEHET A HELYÉRE.

 

SZILVA BEFŐTTEM.

 

BESZTERCEI SZILVÁT TERMELEK EBBŐL FŐZÖM ÜSTBE A HÁZI SZILVA-LEKVÁRT IS. MOST SZEDTEM BELŐLE ÉS PÁR ÜVEGGEL / 7 ÜVEG/

TETTEM EL TÉLIRE KEVESEN TUDJÁK EGYIK LEGEGÉSZSÉGESEBB GYÜMÖLCSÜNK A SZILVA.

CSUMÁJÁT LESZEDEM ÉS VÍZBE TESZEM. KÉT LÉBŐL MOSOM ÁT HA PUHA VAN KÖZTE VEDD KI. AZ ELKÉSZÍTETT ÜVEGEKET KIMOSTAM, EBBE TESZEM A SZILVÁT. EZUTÁN 2 EVŐKANÁL CUKROT TESZEK AZ ÜVEGBE, ÉS RÁ ÖNTÖK ANNYI VIZET HOGY JÓL ELLEPJE. TELE LEGYEN!RÁ EGY KICSI SZALICILT ÉS CSAVARRAL JÓL LEZÁROM. UGYANAZ A DUNSZTOLÁS MINT AZ ELŐBBI. RUHA, VÍZ, RUHA. EZT CSAK FORRÁSTÓL SZÁMÍTOTT 3-5 PERCIG FORRALOM ÉS EBBE HŰL KI.

MÁSNAP MEHET A HELYÉRE.

 

JÓ BEFŐZÉST ÉS TÉLEN JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ.

TEREZA

SZILVA BEFŐTT:

 

KÖRTE BEFŐTT-SZÍLVÍ BEFŐTT TÉLIRE. hozzászólásai

Szólj hozzá

0.053 mp