KRUMPLI FŐZELÉK.. PÁROLT CSIRKE MÁJJAL.

 

KRUMPLI FŐZELÉK!

PÁROLT CSIRKE MÁJJAL!

HOZZÁVALÓK:

Fél kg burgonya

3 db babérlevél

egy nagy fej vöröshagyma

só, ételízesítő,ecet, liszt. tejföl vagy tej.

PIRÍTOTT MÁJHOZ:

1/2 kg csirke máj/ szív nélkül/

3-4 gerezd fokhagyma

egy kanál zsír

egy deci víz

só bors

ELKÉSZÍTÉSE:

A burgonyát meghámozom, karikára vágom, megmosom. annyi vízzel öntöm fel hogy ellepje.Hozzáadom a vöröshagymát amit négybe vágok, a babérlevelet, a sót, az ételízesítőt. Készre főzöm. amikor puha a krumpli, két kanál lisztből tejjel vagy tejföllel habarást készítek és rá öntöm a főzelékre. Pár percig forralom.Tálalás előtt adom hozzá ízlés szerint kis ecetet, vagy citrom levet.

MÁJ:

Hártyáitól megtisztítom a csirkemájat, félbe vágom, vagy tetszés szerint darabolom. A zsírt oda teszem bele teszem az apróra darabolt fokhagymát, kicsit dinsztelem, rá teszem a megmosott májat, én ekkor sózom borsozom és hozzá öntöm az egy deci vizet.

Nem szabad a májat csak pár percig párolni, mert másképpen meg keményedik.kb 8-10 perc alatt kész a máj át párolódik. puha marad,és jó az íze!

A főzelékre teszem és tálalom.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK: Tereza

KRUMPLI FŐZELÉK.. PÁROLT CSIRKE MÁJJAL. hozzászólásai

Szólj hozzá

0.037 mp