KRUMPLIS FÁNK, BURGONYARÚD!

KRUMPLIS FÁNKOM!

Mivel az én családom népes, mindig dupla-dupla adagot készítek!

Az alap:

50 dkg főtt áttört burgonya, 50 dkg liszt, 4 tojás sárgája, 5 dkg élesztő,2 ek olaj,só, sütéséhez olaj.

A krumplit oda teszem főni sós vízben.Amikor megfőtt le szűröm a levét, és nem kiöntöm, mivel tele van C-vitamin és keményítővel, megisszuk.

Az élesztőt langyos tejben kicsi cukorral megkelesztjük, majd összedolgozzuk a liszttel, a burgonyával, a tojássárgájával és a sóval. Annyi langyos tejjel dagasztom be, hogy könnyű kelt tésztát kapjak.

Ujjnyi vastagságra kinyújtom, és én pohárral, vagy pogácsaszaggatóval, kiszaggatom.

Ezután egy óra hosszat letekerve meleg helyen pihentetem, kelesztem.Ezután bő forró olajban pirosra sütöm.Sütés közben a fánkok gömbölyűre duzzadnak és magától megfordulnak.

FINOM RÉGI, OLCSÓ, MÁSODIK FOGÁS!

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK: TERIKE!

 

 

BURGONYARÚD!

 

HOZZÁVALÓK:30 dkg áttört főtt burgonya, 10 dkg liszt,1 tojás, zöldpetrezselyem, só: a panírozáshoz 1 tojás, liszt, zsemlemorzsa,: a sütéshez olaj vagy zsír.

A burgonyából 10 deka liszttel, egy tojással,kevés zsiradékkal, sóval, zöldpetrezselyemmel tésztát gyúrunk.8 cm hosszú, 2 cm széles rudakat formálunk, lisztbe, tojásba mártjuk és forró olajban , zsírban sütjük ki.

Természetesen ez kicsi adag, ahol négy fő van dupla adagból készítsék!

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK:TERIKE

 

KRUMPLIS FÁNK, BURGONYARÚD! hozzászólásai

  • Szilvia Szilvia:

    A C-vitamin 60 fokon elbomlik. Szóval a krumpli főzővizében nincsen, nyugodtan ki lehet önteni.

Szólj hozzá

0.026 mp