LENCSE-LEVES KOLBÁSSZAL.

 

LENCSE-LEVES, KOLBÁSSZAL!

Ahogyan a mondás tartja, aki Január 1-én nem eszik lencsét vagy olyan apró szemű levest, babot, borsót, sárgaborsót annak nem lesz gazdag az Új Éve!

 

LENCSELEVES, FÜSTÖLT KOLBÁSSZAL!

 

HOZZÁVALÓK:

 

50 deka lencse/ vagy fele/

225 deka füstölt kolbász,

egy fej vöröshagyma,

3  babérlevél

citromlé

só, ételízesítő, liszt, zsír.

őrölt pirospaprika,

kis kanállal

1 liter tej

 

A lencsét beáztatom egy két órára, több léből átmosom utána.

felteszem főni annyi vízzel hogy bőven ellepje.

Bele teszek egy fej vöröshagymát megtisztítva és félbe vágva,hozzá teszem a két három darabra vágott füstölt kolbászt, babérlevelet, sót ízlés szerint 1 kávéskanál ételízesítőt.

Készre főzöm. Ekkor a zsírral a liszttel kis rántást készítek vékony rántást mert sűrű a lencse ha megfő.

Ráteszem a pirospaprikát, és felengedem 1 liter tejjel!. Ennyivel kell pótolni az elfőtt levet.

Készre főzöm kb 5 percig.

Egy citrom levével ízesítem, én ha van uborka levem azt teszem bele.

 

JÓ ÉTVÁGYAT AZ ÚJÉVI LEVESHEZ! Tereza.

 

 

 

LENCSE-LEVES KOLBÁSSZAL. hozzászólásai

Szólj hozzá

0.021 mp