MEDVEHAGYMA. KRÉMLEVES!

Medvehagyma-krémleves

– Kovács Éva receptje

 

1 adag tápanyagtartalma: Energia: 90 kcal Fehérje: 3 g Zsír: 4 g Szénhidrát 10 g

 

Hozzávalók:

 

(4 adag): 1 csokor medvehagyma 10 dkg burgonya 5 dkg póréhagyma 1 db zöldség leveskocka 1 dl tej 1 dl tejföl 5 ml olaj 1 ek. étkezési keményítő só bors A karikára vágott póréhagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a felvágott medvehagymát. Addig pároljuk, míg összeesik. Felöntjük kb. egy liter vízzel. Belerakjuk a kockára vágott nyers burgonyát, a leveskockát, sót, borsot, majd addig főzzük, míg a burgonya puha lesz. Szoba hőmérsékletre hűtve robotgéppel leturmixoljuk. Közben kikeverjük a tejfölt, a tejet és az étkezési keményítőt. Összemelegítve a levessel lassan hozzácsorgatjuk, majd újraforraljuk.

A RECEPT AZ INTERNETRŐL VALÓ! JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK:Tereza

MEDVEHAGYMA. KRÉMLEVES! hozzászólásai

Szólj hozzá

0.03 mp