MEGGYES PITE,

-- MEGGYES PITE!

 

ALÁM PITE!

60dkg liszt
30dkg cukor
16dkgmargarin,
2 tojás,1 sütőpor
12kk hideg tej
fahéj.
csipet só.
A hozzávalókat összegyúrjuk, két lapot nyújtunk tepsi formára.
Alsó lapra búzadarát szórunk,rá 1 1/2kg kimagozott meggyet elosztunk megszórjuk a cukorral, fahéjjal, megint búzadara, rá a másik lap. Villával megszurkáljuk, előmelegített sütőbe szép aranysárgára sütjük.

 

OLCSÓ, FINOM,ÉS HAMAR KÉSZ:

 

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK.

 

ALMÁS PITE!

 

Hozzávalók 6 főre

» 25 dkg margarin »

40 dkg finomliszt »

12 dkg kristálycukor »

1-2 evőkanál tejföl »

1/2 citrom reszelt héja és leve »

1 csomag sütőpor »

1 csomag vaníliás cukor »

2 kg alma » ízlés szerint fahéj [

 Elkészítés:

A lisztet a sütőporral összekeverem, a margarinnal elmorzsolom, a tejföllel, kristálycukorral, vaníliás cukorral, citrom héjával, levével tésztává gyúrom. 2 cipóra osztom. Az almák magházát kiemelem, meghámozom, almareszelőn lereszelem. Egy közepes méretű kb. 20x30 cm-es tepsit kivajazok, liszttel meghintek. A sütőt 200 °C-ra előmelegítem. Az egyik tésztát lisztezett deszkán tepsi nagyságúra nyújtom, majd a tepsibe teszem. Vékonyan megszórom zsemlemorzsával, majd jöhet bele az előzőleg kinyomkodott reszelt alma. Szépen elteregetem az alján, megszórom fahéjas cukorral. Ezután kinyújtom a másik tésztát és a tetejére hengergetem. Villával megszurkálom, felvert tojássárgával megkenegetem és mehet is kb. 35-40 percre a sütőbe. Ha kihűlt, szeletelhető. Porcukorral meghintem.

ALMÁS PITE RECEPT AZ INTERNETRŐL VALÓ! Tereza.

 

 

MEGGYES PITE, hozzászólásai

Szólj hozzá

0.028 mp