MÉZES MUSTÁROS ÉS TÖLTÖTT CSIRKE

 

Töltött csirke petrezselymes,májas töltelékkel:

Hozzávalók:
1 egész konyhakész csirke,
házi ételízesítő,
só,bors.

Töltelékhez:
fél kg kenyér beáztatva,kinyomkodva,
25 dkg elkapart máj,
1 köteg petrezselyemzöld aprítva,
2 db tojás,
2 gerezd fokhagyma,
só,bors.

Elkészítés:
Az egész csirkét tetszés szerint fűszerezzük én most csak ételízesítőt használtam,sót és borsot.A tepsit kizsírozzuk.
A töltelékhez valókat csak összekeverjük és megtöltjük a csirke belsejét,a többi tölteléket pedig mellétesszük.Közben a csirkét vajjal kenegettem.
160-170 fokon pirosra sütjük.

 

 

Mézes-mustáros sült csirkecomb:

Fél kilónyi csirkecombot (lehet más részéből is vagy pulykahúsból,sertéshúsból),megtisztítunk,sóval,borssal bedörzsöljük.Sütőedénybe tesszük.
Összekeverünk 3 ek mustárt és 3 ek mézet (az arányokat ízlés szerint lehet változtatni),fél kávéskanál pirospaprikát,összekeverjük.Ezt a keveréket a csirkecombokra ötjük,megforgatjuk a husikat benne.
Sütőben pirosra sütjük.
Zöldséges párolt rizst tálaltam mellé.

MÉZES MUSTÁROS ÉS TÖLTÖTT CSIRKE hozzászólásai

Szólj hozzá

0.031 mp