MONTANAI HÚSTEKERCS

 

 

MONTANAI HÚSTEKERCS:

 

 

HOZZÁVALÓK:

 

8- szelet sertéscomb, vagy pulyka, só, bors, petrezselyem zöldje.

30 dkg vaj,2dl olaj,1 doboz gomba. /EZT A LÁNYOM KIHAGYJA/1 kis tubus majonéz 20 dkg trappista sajt, 1 tojás.

10dkg különböző ízű sonkát vegyetek háromszor 10 dkg-ot!

A hússzeleteket kissé kiverjük, egy csipet sóval borssal, megszórjuk, a hússzeleteket beborítjuk egy szelet sonkával és egy szelet vékony trappista sajt szeleteket és a tölteléket erre halmozzuk és összegöngyöljük, alufólia kockákba tekerjük és a két végét alátekerjük, ezzel zárjuk le!

Az alu formát kikenjük vajjal és erre tesszük a betöltött hengereket, és így tekerjük le szárazon.

Tepsibe helyezzük, vizet teszünk a tepsibe, nem kell sok, de legyen benne, így nem ég le a fólia.kb 20-30 perc.

Kivesszük a sütőből, várunk hogy a hengerek kihűljenek ,/FONTOS! /és ezután tiszta tepsibe olajat öntünk, a kicsomagolt hús hengereket az olajba helyezzük, meleg sütőben pirosra, rózsaszínűre pirítjuk.Melegen azonnal tálalható.

Köret: bármi...Sült burgonya, rizibizi, zöldséges burgonya, pirított rizs.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁN: MARCSI.

 

KOZÁK SALÁTA:

HOZZÁVALÓK:

10 dkg sárgarépa, 10 dkg zeller, 10 dkg cékla,10dkg burgonya, 1 dkg káposzta 10dkg uborka, 1 paradicsom,1 kis csokor petrezselyem, néhány salátalevél, Az ÖNTETHEZ:

2 ek. salátaolaj 1 ek.citromlé, 1 ek. mustár, 3 dl joghurt, bors, só.

ELKÉSZÍTÉS: A zöldségeket megmossuk, a burgonyát, a zellert és a céklát héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk őket, majd ha kihűlt, felkockázzuk. A sárgarépát megtisztítjuk és egészben puhára pároljuk,Ha kihűlt, ezt is kockára vágjuk.Az uborkákat megmossuk,a többi zöldséggel azonos nagyságúra darabokra aprítjuk. Salátalevelekkel bélelt tálra rendezzük az így elkészített zöldségeket és a savanyú káposztát, leöntjük a hozzávalóból kikevert öntettel.A paradicsomkarikákkal ,petrezselyemlevelekkel díszítve tálaljuk.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK: MARCSI.

 

 

CSEH KNÉDLI:

HOZZÁVALÓK:

40 dkg liszt, 4 szikkadt zsemle, 3 dkg élesztő, fél dl tejföl, 3 dl tej, 4 dkg vaj, só.

ELKÉSZÍTÉSE:

A zsemléket már előző nap 1 cm-es kockákra vágjuk és száradni hagyjuk. A liszthez hozzáadjuk az 1 dl langyos tejben elkevert élesztőt, a tejfölt, 1kk sót, az olvasztott vajat és a maradék langyos tejjel addig dagasztjuk, amíg szép hólyagos, fényes nem lesz. Akkor belekeverjük a zsemlekockákat, konyharuhával letakarjuk és 30 percig kelesztjük. Egy nagyobb lábasban sós vizet forralunk. A tésztát kétfelé osztjuk, mindegyikből 6-8 cm átmérőjű rudat formálunk és állandó, lassú forrásban levő vízben kb 30 percig főzzük.

Félidőben két fakanál segítségével óvatosan megfordítjuk. Kiemeljük a vízből, lecsepegtetjük, deszkára tesszük és újjnyi vastag szeletekre vágjuk. Savanyú káposztával önálló ételként is fogyasztható. De kínálhatjuk felforrósított lekvárral, párolt aszalt szilvával, pirított zsemlemorzsával, mákkal, mézzel meghintve.Vagy pörkölttel.

//IGAZÁN PÖRKÖLTTEL,SZAFTOS HÚSSAL KITŰNŐ: Terike//

 

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁN: MARCSI.

 

TÚRÓGOMBÓC:

 

HOZZÁVALÓK: 50 dkg túrót áttörünk és összedolgozzuk 3 egész tojással, 2 dl grízzel, és csipet sóval.1-2 órát pihentetjük.majd 5-10 percig főzzük sós vízben. Pirított zsemlemorzsában megforgatjuk, édes forró cukros tejföllel leöntjük.

 

NUDLI:

 

HOZZÁVALÓK:1kg burgonya, 25 dkg liszt, 1 kk. só.

ELKÉSZÍTÉSE:

A burgonyát héjában megfőzzük, áttörjük és összegyúrjuk a liszttel, sóval. A cipókra osztott tésztát lisztezett deszkán 1 cm vastagságúra nyújtjuk és kb 4-5 cm-es rudakra daraboljuk, sós vízben kifőzzük, hideg vízzel leöblítjük.Tálalhatjuk pirított zsemlemorzsával, lekvárral, túróval, vagy mákkal.

 

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁN: MARCSI.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK....

 

 

 

 

 

 

MONTANAI HÚSTEKERCS hozzászólásai

Szólj hozzá

0.028 mp