MUSTÁROS CSIRKE

MUSTÁROS CSIRKE:

 

Hozzávalók:

4 csirkecomb,

2 ek. Dijoni mustár,

1 ek. száraz fehérbor,

1/2 tk. bazsalikom,

1/2 tk. oregánó,

1/2 tk. kakukkfű,

1/2 tk. rozmaring,

1 gerezd préselt fokhagyma.

 

 

Elkészítés:

A fűszereket összekeverjük a mustárral, fokhagymával és bepácoljuk a combokat. Berakjuka hűtőbe minimum 2-4 órára. Grillezzük parázson vagy lávaköves gillsütő felső polcán. Vagy sütőben 180 fokon kb:30-40 percig.

 

 

SÜLT CSIRKEMELL:

1 csirkemell(6 szelet)

1 nagy doboz tejföl

1 nagy vöröshagyma

6-7 szelet sajt(trappista is jó)

10 szelet bacon

ételízesítő,bors

majoranna,pirospaprika

2 kg krumpli

1 fej vöröshagyma

íznek apróra vágott szalonna vagy ha maradt bacon

ételízesítő

  • olaj vagy sült hús zsír
 

Elkészítése:
A felsorolt fűszerekkel be fűszerezzük a csirkemelleket(Én a fűszereket összeszoktam keverni), majd olajjal kikent tepsibe tesszük.A szeletelt bacont sorba ráfektetjük, majd a karikára szeletelt hagymát rárakjuk a baconre.Tejföllel az egészet megkenjük és rá tesszük a sajtot.
A krumplit megpucoljuk és karikára felvágjuk és ételízesítőbe és a szalonnába vagy baconba megforgatom a krumplit.A kikent tepsibe beleteszem a hagymát 4 szeletre vágom és azt is beleforgatom az ételízesítőbe és a tepsi négy oldalára teszem. Előmelegített sütőben 175 °C-on 30 perc alatt készre sütjük mind a kettőt.

Sült csirkemell tepsis krumplival

MUSTÁROS CSIRKE hozzászólásai

Szólj hozzá

0.021 mp