OMLÓS TÖLTÖTT KARAJ!SZILVESZTERRE IS!

 

TÖLTÖTT KARAJ, AHOGYAN ÉN KÉSZÍTEM!

 

HOZZÁVALÓK:

1,5 kg.os karaj egészbe, kérd meg a hentest középen szúrja fel a töltéshez! 6 db főtt tojás, vagy olyan hosszú kolbász mint a karaj hossza,fűszerek amit én készítek ezt már leírtam!!

Vöröshagyma, fokhagyma, alufólia és 2 deciliter minőségi fehér bor!

Azért szeretem készíteni mert nincs vele sok baj, omló lesz, és a lányom kedvence.

 

ELKÉSZÍTÉSE:

A karajt amit középen a hentes felszúrt!/ha nem akkor két oldalról éles késsel ezt tedd meg! Kicsit a kezeddel befűszerezed.ide behelyezed a keményre főtt 6 tojást,egyik oldalról, másik oldalról 3.at!

Vagy aki kolbásszal tölti azt teszi a nyílásba. Kívülről befűszerezzük a karajt.Én só bors és Delikát keverékkel fűszerezem.Egy tepsit Alufóliával kibélelünk, úgy hogy oldalára is jusson belőle, nehogy kifojjon a bor.Középre helyezem a befűszerezett, betöltött karajt,három vöröshagymát megpucolva négybe vágok és elosztom a karaj köré.fokhagymát szintén ami gerezdekbe 8.10 kerül a karaj köré.Ráöntöm a fehér minőségi bort.

Ezért nem kell egy üveggel megvenni, ha nem fogyasztjuk, én is csak a kocsmába, ezért megyek és 2 decit üvegbe elhozok!Betakarom jól a Alufóliát, ne legyen rés rajta a tetejére még egy réteget teszek. előmelegített sütőbe teszem.40 percig rá sem nézek, ezután megnézem mennyire puha és mennyi a lé alatta.Ha nem puha még tegyél alá 1 dl vizet, újra rá a fóliát. Amikor puha akkor kitakarod rózsaszínűre sütöd! Ne tovább ne szárítsd ki!

Omlós finom töltött karajt kapsz.Tálalás, köret tetszés szerint.

 

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK: Tereza.

 

 

 

 

OMLÓS TÖLTÖTT KARAJ!SZILVESZTERRE IS! hozzászólásai

Szólj hozzá

0.044 mp