OROSZ SALÁTÁM.

OROSZ SALÁTÁM!

 

5 savanyú uborka,

5 főtt tojás, 5főtt krumpli,

25 dkg párizsi,

egy kis fej hagyma,

csipet só,

két kis tubus majonéz,

,egy 450gr tejföl.

A tojást a krumplit megfőzzük, hagyjuk kihűlni. minden hozzávalót kis kockára darabolunk, hozzáadjuk a sót, a apróra vágott hagymát. A tejfölt összekeverem egy tálba a majonézzel.Ennek felével keverem el a hozzávalókat, a maradékot a tetejére símitom. Másnapig hűtőbe teszem.

 

 

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK! Tereza.

BOLDOG KARÁCSONYI ÜNNEPEKET!

 

Utólag közlöm a párolt rizst, zöldségekkel készítve ahogyan én készítem!

Vegyél egy fél kiló rizst, egy kanál zsír, kicsi ételízesítő, egy serpenyős zöldség mix, fagyasztott télen, egy csomó zöldség zöld.

Három léből átmosom a rizsát, rá teszem az apróra vágott zöldség zöldet, kanál forrósított zsírra, és a rizst! hozzá adok egy marék zöldborsót / én a saját megtermeltből ami le van fagyasztva/párolom. Amikor húz a rizs, akkor két és félszer annyi vízzel felöntöm. Én hideg vizet használok!néha megkavarom! Utólag nem teszünk hozzá vizet ha kemény, mert mázgás lesz!!!Amikor majdnem puha akkor elzárom és a gőzbe lefedve hagyom!

Elkészítem a fagyasztott zöldség-keveréket amibe található karfiol, brokkoli, zöldbab,sárgarépa, kukorica.

Oda teszem egy lábasba az egy kanál zsírt, és ráteszem a zöldség-mixet, kis idő múlva Delikáttal ízesítem, és egy dl. vizet öntök alá. Ezzel megpárolódik a vegyes zöldséged. Kicsit hűl azután a párolt rizzsel összekevered.Isteni finom a sok zöldségtől ez a köret.

 

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK: Tereza.

A kép Karácsonykor készült.

 

 

OROSZ SALÁTÁM. hozzászólásai

Szólj hozzá

0.02 mp