ŐSZIBARACK DZSEM FŐZÉSE.

ŐSZIBARACK-DZSEM BEFŐZÉSE TÉLIRE.

 

Érik a sok Őszibarack ilyenkor érdemes a téli eltevést elkezdeni.Nekem saját termesztésből fehér-húsú magba-váló őszibarackom van. Amikor vásárolunk csak az érett egészséges magba-váló gyümölcsöt vegyük meg függetlenül attól fehér vagy sárga bélű.

3.4 kg-nál több gyümölcsöt ne főzzünk egyszerre ki.

HOZZÁVALÓK:

3-4 kg őszibarack,kilónként 30-40 deka cukor, egy kávéskanál fahéj, kis citromleve. és citromsav, valamint befőzési szalicil . / Gyógyszertárakban kapható/

Meghámozom az őszibarackot félbe vágom vagy negyedelem, 3 liter vízbe egy fél evőkanál citromsavat teszek ebbe teszem a meghámozott barackot.Ízét színét így őrzi meg.

Amikor elkészültem átmosom és egy külön edénybe szedem.Berétegezem, Egy sor barack rá a cukor, megint egy sor barack egy sor cukor amíg tart. fél citrom levét ráfacsarok!Ezután állni hagyom egy két 3 órát.Kézzel összedolgozom apró darabok maradjanak.Odateszem főni és állandó keverés közben keményebbre főzőm kb 40 perc.Mielőtt kész kis fahéjat teszek bele.

Előre kimosott üvegekbe forrón bele merem, rá kicsi szalicilt és rá az üveg tetőt.

meleg dunsztba / Pokrócok közzé/ teszem egy 24 órát. Ezután mehet az állandó helyére.

Télen csak elő kell venni.

Jó Étvágyat kívánok!: Tereza.

 

DARABOSAN:

ÉS ITT LEGYEN A 49 ÉVES FIAM BEFŐZÉSE! JOBBAN MEGÁLLJA A HELYÉT A KONYHÁBAN MINT A MAI LÁNYOK- ASSZONYOK, PEDIG NAGYCSALÁDOS ÉS VIDÉKRE JÁR DOLGOZNI! BÜSZKE VAGYOK RÁ:

SÁRGA-BARACK ÉS ŐSZIBARACK LEKVÁR, DZSEM.

MÚLT HÉTEN KÉSZÜLT A FEKETE_SZEDER LEKVÁRJA: SAJÁT MAGA TERMELI MINT ÉN.

 

ŐSZIBARACK DZSEM FŐZÉSE. hozzászólásai

Szólj hozzá

0.089 mp