PAPRIKÁSCSIRKE TARHONYÁVAL.

 

PAPRIKÁS CSIRKE TARHONYÁVAL!

 

HOZZÁVALÓK:

1db 1, 5 1 80 dekás csirke

1 evőkanál zsír

1 nagy fej vöröshagyma, tört pirospaprika

e kanál darált pritamin paprika

ha nincs piros arany

só, kis bors.

 

ELKÉSZÍTÉSE:

 

Én házi csirkéből az elsőt mindig tarhonyával főzöm meg.4-6 főre!

Levágom a 1 kiló 80 dekás csirkét szépen megpucolom, feldarabolom és hideg vízbe áztatom.Megpucolok egy nagy fej vöröshagymát, kockára vágom és egy kanál zsíron üvegesre párolom. Ráteszek egy kávéskanál pirospaprikát, összekeverem és rá teszem a vízből a feldarabolt csirkét, kis lével együtt szedem át.

Rá teszek egy kanál darált pritamin paprikát ami eltéve sós! és ezután kis sóval még ízesítem kicsi bors, és lehet egy két gerezd foghagymát is bele tenni.Nyáron egy kis zöld-paprikát egy piros paradicsomot is közzé tehetsz.Lefedve párolom, 10 15.percet.

Ezután felöntöm annyi vízzel hogy jól ellepje, megkóstolom a levét, de általában elég sós lesz!

Amikor felforrt akkor hozzáöntöm házi tarhonyát kb fél kilót.

Főzöm néha megkeverem, amikor már majdnem elfőtte az összes lét, elzárom a gázt és lefedve hagyom amíg a tarhonya jó lesz.

Uborka-salátával, csemege uborkával kínálom.

 

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK! Tereza.

Saját csirke, saját pritamin darált paprika.A képen nem tarhonyával készült a paprikásom.!Tereza.

PAPRIKÁSCSIRKE TARHONYÁVAL. hozzászólásai

Szólj hozzá

0.035 mp