PARADICSOM BEFŐZÉSE TÉLIRE.

PARADICSOM BEFŐZÉSE TÉLIRE!

 

Augusztus az a hónap amikor a kertembe beért paradicsomot elteszem télire. Egy- egy vödörrel szedek le, mert ennyi álltalában ami beérik egyszerre. Miért az Augusztus? Mert ekkorára a Nap teljesen édessé finommá varázsolja a paradicsomokat.2017 meleg nyár volt. Most Szeptemberbe sem késő paradicsomot befőzni, hiszen még nappalok elég melegek.Ha nem saját termés a piacon vásároltnál mindig keressük a kis termelőket Egy két ládával 10.20 kg-os kiszerelésnél ők többet nem árulnak. No ez a saját finom paradicsom vegyszermentesen.

ELTEVÉSE:

Vegyél 5-10-15 kg érett szép paradicsomot, közép nagyot vékony héjút, ez lédús és édes.

Alaposan megmosom a szárát a zöld résszel együtt kidarabolom. Ezután felaprítom én csíkokra vágom.

Egy nagy fazékba / mert én kb 10 kg-ot főzök egy-egy alkalommal/

oda teszem főni. Kb. 15-20 percig forrástól számítva.

Ezután kicsit én várok hogy hűljön és paradicsom passzírozóval át tekerem. Pillanat alatt kész! Ha nincs ilyen szűrőn át töröd.

Az így kapott sűrű levet újból főni tesszük úgy 5-10 perc.Forrón magas-nyakú üvegekbe / Tölcsérrel/ át merjük.Csavarosak a jók. Csipet szalicil mehet rá gyógyszertári! de el is maradhat. Száraz-dunsztba hagyjuk kihűlni.Évekig eláll.

 

JÓ ÉTVÁGYAT A FINOM PARADICSOMHOZ!

Tereza

Amikor kész      és a saját paradicsomom,ez egy kis ládába termett, a 30 tő kint a kertbe van.

 

A NAGY FIAM BEFŐZ!!MINDEN.ÍME FÉRFI MÓDRA ELTETT 40 LITER PARADICSOM A CSALÁDNAK.

 

 

PARADICSOM BEFŐZÉSE TÉLIRE. hozzászólásai

Szólj hozzá

0.022 mp