PÁROLT ZÖLDSÉGES RIZS, GOMBA-PAPRIKÁSSAL.

PÁROLT ZÖLDSÉGES RIZS, GOMBAPAPRIKÁSSAL!

UBORKA SALÁTÁVAL! VAGY...

BANÁN TURMIXAL!

 

HOZZÁVALÓK:

fél kanál zsír

20-25 dkg rizs

egy csomó zöldség-zöld

egy csipet só, víz

1 fej vöröshagyma

20-25 dkg gomba

só bors, pirospaprika

1 kanál zsír

ELKÉSZÍTÉSE:

A rizst három léből átmosom odateszem a zsírt, beleteszem az apróra darabolt zöldség-zöldet, rádobom a megmosott rizst, só és párolom. Akkor amikor HÚZ a rizs akkor felöntöm annyi vízzel hogy 4-5centivel felette legyen!! több legyen mint a rizs.Egyszer-egyszer megkavarom, mikor még kicsit leveses, elzárom lefedve készre puhul és pörgős lesz!

Ezután a gombát én át takarítom, a külső vékony héját leszedem, megmosom tetszés szerint feldarabolom. Kétszer átmosom.

Odateszem a zsírt, rá darabolom apróra a hagymát üvegesre párolom. Rá a piros-paprikát, rá teszem a tiszta léből szedve a gombát. sózom borsozom ízlés szerint.Lefedem! nem kell alá semmi. Víz sem! Mert enged annyi vizet a gomba ami kell a paprikáshoz.

Ha kész a rizsre szedem.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK! Tereza

 

UBORKA- SALÁTA:

TÖBB FÜRTÖS UBORKÁT MEGHÁMOZOK, KARIKÁRA SZELEK, LESÓZOM, ÁLLNI HAGYOM.

AZUTÁN TETSZÉS SZERINT ENGEDEM FEL VÍZZEL, APRÓRA SZELT KÉT GEREZD FOKHAGYMÁT TESZEK RÁ, KÉT KANÁL 10%-os ECETET ÉS 3 EVŐKANÁL CUKROT.ÍZLÉS SZERINT. KIS PIROS- PAPRIKÁT TEJFÖLT IS LEHET HA VAN OTTHON..Ha KELL UTÁNA SÓZOM:

 

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK! Tereza.

PÁROLT ZÖLDSÉGES RIZS, GOMBA-PAPRIKÁSSAL. hozzászólásai

Szólj hozzá

0.027 mp