PUJKA MELL TÖLTVE

Pulyka mell párna, sült krumlipürével

Pulyka mell párna, sült krumlipürével:

Hozzávalók:
pulykamellszeletek,
pulyka vagy csirke máj,
só, bors,

Panirozáshoz:
liszt,
tojás,
só, bors, zúzott fokhagyma,
zsemlemorzsa,

Sütéshez:
olaj

Elkészítés:
A pulyka mell szeleteket kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk, megborsozzuk.
Majd a megtisztított májat belehelyezzük. Ezek után ráhajtjuk a szélét, mint egy kis párnát. Összetűzzük fogpiszkálóval. Az enyhén felvert tojásokba belekeverjük a zúzott fokhagymát, sót és borsot. Jól elkeverjük benne. Ezután a szokásos módon bepanírozzuk a húspárnáinkat, majd bő olajban pirosra sütjük.

Sült krumlipüré

Hozzávalók:
burgonya,
só, bors,
pici tej,
petrezselyem zöld apróra vágva,
tojás,

Elkészítés:
A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd leszürjük és összetörjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy kevés tejet, a petrezselyem zöldet
és a tojássárgáját. Jól kikeverjük, majd jöhet bele a tojásfehérje, melyet már előzőleg felvertünk kemény habbá. Ezt ovatosan keverjük hozzá. Kiolajozott lemezre habzsák segítségével kis halmokat nyomunk. előmelegít

PUJKA MELL TÖLTVE hozzászólásai

Szólj hozzá

0.006 mp