PULYKAHÚS PATAKI TÁLBAN

Pulykahús pataki tálban:

Hozzávalók

-1 kg pulykahús (lehet 4 kisebb szárny, 2 kisebb felső comb vagy 4
vastagabb szelet mell is)

-0,5 l tej

-4 gerezd fokhagyma

-25 dkg csiperkegomba

-1 lilahagyma

- 4 sárgarépa

-2 petrezselyemgyökér

-4 nagy krumpli

-só

-bors

-rozmaring

-szárnyas fűszerkeverék

-olaj

Elkészítés:

A megmosott húsokra nagyobb darabokra vagdalt fokhagymát szórunk,
majd ráöntjük a tejet, és félretesszük. A római tálat legalább egy
órára vízbe áztatjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A
krumplikat nagyobb kockákra vágjuk, a kisebb gombafejeket egészben
hagyjuk, a nagyobbakat felezzük, negyedeljük. A gyökérzöldségeket
vastagabban felkarikázzuk. A hagymát nem túl vastag gerezdekre
szeljük. A zöldségeket egy tálban kevés olajjal átforgatjuk. Aztán
sóval, borssal, néhány rozmaringágacskával fűszerezve a római tálba
belerakjuk. A húsokat a tejből kivesszük, szárnyas fűszerkeverékkel
meghintjük, és a zöldségágyra tesszük. Rádobjuk a tejből kihalászott fokhagymadarabokat. A tálat lefedjük, sütőbe toljuk, és kb. 200 fokra
felmelegítjük. A hús vastagságától függően 1-2 óráig pároljuk, amíg
teljesen megpuhul, aztán levesszük a fedőt és még húsz percig pirítjuk.

PULYKAHÚS PATAKI TÁLBAN hozzászólásai

Szólj hozzá

0.015 mp