PULYKALEVES, MÁJGOMBÓCCAL! BETYÁRLEVES!

PULYKALEVES MÁJGOMBÓCCAL:

 

HOZZÁVALÓK:

2db pulykaszárny20 dkg pulykabelsőség (szív, zúza)1 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 csokor petrezselyemzöld egy db Húsleves kocka.

LEVESBETÉT: 1 kanál liszt, 1 kanál zsemlemorzsa, 10 dkg pulykamáj, 6 dkg zsír, 1 tojás, ételízsítő.

Körülbelül 1 liter Húsleves kockával ízesített vízbe beletesszük a pulykaszárnyat, a belsőségeket, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret. Mikor a leves felforr, habját gondosan leszedjük és lassú forralással készre főzzük. Közben a lekapart pulykamájat jól összedolgozzuk a zsírral, a tojással, a liszttel a zsemlemorzsával és a ételízesítővel.Az elkészített levesbetétet apró gombócokra szaggatjuk és forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Tálaláskor az átszűrt levest finomra vágott petrezselyemzölddel hintjük meg.!

 

HORTOBÁGYI BETYÁRLEVES:

 

HOZZÁVALÓK:

20 dkg csirkeszárny, 10 dkg csirkemáj, 2-3 szál petrezselyemgyökér, 2-3 szál sárgarépa,egy kis fej karalábé, Ételízesítő, levestészta.

Kevés olajon a karikára vágott sárgarépát, gyökeret karalábét megdinszteljük. Hozzáadjuk az apróra vágott csirkeszárnyat és csirkemájat.Felengedjük vízzel, és hozzáadjuk az Ételízesítőt. Mikor a hús majdnem megpuhult, levestésztát adunk hozzá és készre főzzük. 

Végül megszórjuk petrezselyemzölddel.

 

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK! TERIKE

PULYKALEVES, MÁJGOMBÓCCAL! BETYÁRLEVES! hozzászólásai

Szólj hozzá

0.035 mp