RAKOTT CSIRKE PATAKI TÁLBAN

CSÍRKÉS RAKOTTAS, PATAKI TÁLBAN:

  
 
 

Tejfölös csirke karfiollal:


Hozzávalók 4-6 személyre: 2 kg csirkehús (lehet comb, szárny, mell kicsit kiverve), 2 paradicsom, 2-2 piros és sárga paprika, néhány rózsa kicsit előfőzött karfiol, 5 dl tejföl, 20 dkg reszelt sajt, 3 evőkanál majonéz, 1 evőkanál mustár, ételízesítő, só, bors
Elkészítés: Egy római tálat vastagon kivajazunk. A csirkét bedörzsöljük ételízesítővel, sóval, majd a tál aljára rakunk egy sor húst, erre paprika, paradicsom, karfiol, majd meglocsoljuk a tejfölben elkevert majonézes, mustáros, ételízesítős, borsos egyveleggel, szórunk rá egy kevés sajtot, és a rétegezést folytatjuk. A tetejére sajt kerüljön. A sütőben 180 fokon körülbelül 1,5 óra alatt készre sütjük, a végén lehet picit megpirítani.


Azték sült csirke:

Hozzávalók: 1 csomag mirelit azték zöldség, 1 db csirke, 2-3 db burgonya, 5 db tojás, babérlevél, 1 db hagyma, só, bors, paprika, majoránna
Elkészítés: A mirelit zöldséget összekeverjük 2 felvert tojásfehérjével, és 3 db felkarikázott főtt tojással és sóval, borssal ízesítjük. A csirkét megmossuk, besózzuk, majoránnával (csirkefűszerrel) ízesítjük. A római tál aljára egy sor felkarikázott krumplit teszünk. A csirkébe beletöltjük az azték zöldséges-keveréket, és a csirkét a krumplikra tesszük. A maradék zöldséget a csirke köré szórjuk. A hagymát negyedekbe vágjuk, és a maradék krumpli karikákkal a tálba helyezzük. Olívaolajjal vékonyan megcsepegtetjük a húst és a hagymákat, majd lefedjük a tálat és fokozatosan felmelegített sütőben készre sütjük.

Sajtos - tejszínes csirke:


Hozzávalók: 0,5 l tejszín, 1 kg csirke- vagy pulykamell, néhány szelet bacon, 20 dkg sajt (trappista, füstölt vegyesen), só, majoranna
Elkészítés: A minimum 8 órára beáztatott római tálat vékonyan kivajazzuk, az aljára bacont fektetünk, majd a felszeletelt csirke/pulykamellet rétegezve a sajttal rárakjuk, minden réteget még a sajt előtt megszórunk sóval, majorannával. A tetejére öntjük a tejszínt, lefedjük a római tál tetejével, és hideg sütőbe tesszük. A sütőt begyújtva kb. 220 C-on 60 percig sütjük, majd levesszük a tál tetejét (nem megijedni a sok létől!!!) és további fél óráig sütjük. A tejszín és a sok lé, amit a hús engedett, besűrűsödik, isteni krémes szaft lesz belőle. Rizzsel, sült krumplival, krumplipürével tálaljuk.

 

 

RAKOTT CSIRKE PATAKI TÁLBAN hozzászólásai

  • Bogoj Bogoj:

    Bocsánat, de az most komoly, hogy nem lehet kijelölni, és másolni?

Szólj hozzá

0.031 mp