RAKOTT KARFIOL.

RAKOTT KARFIOL!

 

Itt van újra az őszi szezonja a Karfiolnak, rakva, levesnek, rántva, savanyítva, lehet készíteni!

 

Hozzávalók :

4-6 főre, 1 fej karfiol kb másfél 2-kg-os.kg-os!,80-1kg dkg darált hús, 20 dkg rizs, 1 húsleveskocka, 4 dl tejföl, 1 tojásfehérje, 20 dkg reszelt sajt, 1 tojás

 

Elkészítés:

Én minden rizst három léből megmosok,egy evőkanál zsíron a megmosott rizst párolom. Amikor húz!! akkor felöntöm duplán ellepő vízzel. mikor a levét majdnem elfőtte, elzárom a gázt és lefedve hagyom teljesen készre puhulni. Így pörgős a rizsem! A húst forró zsiradékban átforgatjuk, megfűszerezzük. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és sós vízben félpuhára főzzük. Ha megfőtt, kiszedjük a vízből és lecsepegtetjük. Egy kivajazott tepsibe belerakunk egy sor karfiolt, amire egy réteg rizs, majd erre egy réteg hús kerül. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók tartanak, de úgy, hogy a tetejére karfiol kerüljön. A tojásfehérjét habbá verjük, majd belekeverjük a tejfölt, ráöntjük a karfiol tetejére és forró sütőben szép pirosra sütjük.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK! Tereza.

 

RAKOTT KARFIOL. hozzászólásai

Szólj hozzá

0.022 mp