RUMOS GESZTENYE-KRÉMLEVES,

 

RUMOS GESZTENYE KRÉMLEVES!

 

HOZZÁVALÓK:

25 deka gesztenyemassza

15 deka mazsola

fél dl rum

1 liter tej

3 evőkanál barna cukor

1 cs.vaníliás pudingpor

3 evőkanál méz

1 narancs reszelt héja

1 csomag vaníliás cukor

1 doboz 25 dekás habtejszín

 

ELKÉSZÍTÉSE:

 

A mazsolát rumba áztatjuk. Annyi tejből, amennyit a pudingporos csomag ajánlásán található, pudingot készítünk. A barna cukrot hozzáadjuk, és együtt simára keverjük. A megmaradt tejet felforraljuk, és az elkevert pudingporos krémet hozzáadjuk úgy,hogy csomómentes maradjon. Belemorzsoljuk a gesztenyemasszát, és pár percig főzzük. Ha jól átfőtt, levesszük a tűzről, ízesítjük a vaníliás cukorral, díszítjük atejszín felével, majd habverővel jól felhabosítjuk, és a mézzel meglocsoljuk.

Tálaláskor a maradék tejszínt felverjük, habgaluskát szaggatunk belőle a leves tetejére, és narancscsíkokkal, mazsolaszemekkel, valamint friss citromfűlevéllel díszítjük.

Ajánlható hozzá félbe vágott  pirított gesztenye, levesbetétként.

 

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!Tereza.

 

 

RUMOS GESZTENYE-KRÉMLEVES, hozzászólásai

Szólj hozzá

0.024 mp