SALÁTÁK

 

ALMÁS-KÁPOSZTÁS KÖRET!

 

HOZZÁVALÓK:

1kg vörös káposzta. 2 evőkanál fehérborecet/ Ecet/4 evőkanál olívaolaj, 1 narancs, két alma, 1 evőkanál cukor, őrölt szerecsendió, és fahéj, só, bors.

ELKÉSZÍTÉSE:

A káposztát lereszelem, az almát cikkekre vágom, a narancsot meghámozom..Egy nagy serpenyőben olajat forrósítok, bele szórom a káposztát a narancshéjdarabokat, és az alma gerezdeket.

Rá szórom a cukrot, ecetet az egészet puhára párolom, /főzöm/.!Ha szükséges még időről időre kevéske vízzel felönteni. Ha jó az ízesítés, enged elég levet a pároláshoz.

Végén sózom, de én előre beszoktam SÓZNI!!!Borsozom. kevés fahéjjal és reszelt szerecsendióval ízesítem. Lefedem a serpenyőt és még pár percig főzöm.Húsok mellé köretként tálalom.

 

 

 

 

SALÁTÁK hozzászólásai

Szólj hozzá

0.039 mp