SALÁTÁK- SALÁTALÉ

SALÁTÁK:

NE MÚLJON EL ÉTKEZÉS SALÁTA NÉLKÜL.ne csak körítésnek, hanem önálló ÉTELKÉNT IS FOGYASSZUNK: REGGELIRE, EBÉDRE TÍZÓRAIRA,VACSORÁRA

SALÁTALÉ:

ALAPJA. 1/2 DL ECET, 1 DL VÍZ, SÓ, CUKOR. ÍZESÍTHETJÜK OLAJJAL, TEJFÖLLEL,MUSTÁRRAL,BORSSAL, PAPRIKÁVAL,HAGYMÁVAL FOKHAGYMÁVAL EGYÉNI ÍZLÉS SZERINT.ECET NE LEGYEN ERŐS 10%.OS, VAGY ERŐSEBB ÁRT A GYOMORNAK HA LEHET BORECETET HASZNÁLJUNK.

 

CÉKLASALÁTA:

A CÉKLÁT JÓL MEGMOSSUK, HA SZÜKSÉGES KEFÉVEL SÚROLJUK MEG.

VÍZBEN MEGFŐZZÜK, VAGY SÜTŐBE MEGSÜTJÜK./EZ UTÓBBI ÍZLETESEBB/ LESZŰRVE HIDEG VÍZBE RAKJUK, MERT ÍGY A HÉJA KÖNNYEBBEN LEJÖN.MAJD MEGHÁMOZZUK.KÉSSEL DÍSZÍTŐVEL IS LEHET, SZELETEKRE VÁGJUK DARABOLJUK.ECETES CUKROS SALÁTALÉVEL LEÖNTJÜK. KÖMÉNYMAGGAL ÉS RESZELT TORMÁVAL ÍZESÍTJÜK. NÉHÁNY NAPIG ÁLLNI HAGYJUK AZ ÍZEK ÍGY ÉRNEK ÖSSZE.ÜVEGEKBE ELTÉVE TÖBB NAPRA KÉSZÍTHETJÜK.

NYERS CÉKLA SALÁTA:

A JÓL MEGMOSOTT CÉKLÁT EGY FEJ VÖRÖSHAGY

MÁSODIK POLC ELEJÉN LÁTHATÓ A CÉKLA.

 

MÁVAL NYERSEN LERESZELJÜK, SÓS ECETES LÉVEL MEGLOCSOLJUK, JÓL ÖSSZEKEVERJÜK ÉS NÉHÁNY NAPIG ÁLLNI HAGYJUK. TEJFÖLLEL, JOGHURTTAL LEÖNTVE FOGYASZTJUK.

 

CÉKLA TÉLIRE:AHOGYAN ÉN KÉSZÍTEM.

 

FELSZEDEM A CÉKLÁT A KERTBŐL, JÓL ÁTMOSOM A HÉJÁT.EZUTÁN GYORSAN MEGHÁMOZOM, ÉS ELKÉSZÍTETT MÁSIK EDÉNYBE TESZEM.,GYORSAN HIDEG VÍZZEL ÁTMOSOM MERT A SZÍNE OLDÓDIK!KISZEDEM A VÍZBŐL ÉS DARABOLOM TETSZÉS SZERINT.

EZUTÁN EGY 10 LITERES FAZÉKBA TESZEM FELÖNTÖM ANNYI VÍZZEL HOGY ELLEPJE.1 CSAPOTT EVŐKANÁL SÓT TESZEK BELE KÓSTOLOM. KICSIT ÉREZZEN A SÓ.TESZEK HOZZÁ FÉL TASAK EGÉSZ KÖMÉNYMAGOT, ÉS ÍZLÉS SZERINT KB 30 DEKA CUKROT.HA NEM ELÉG AKKOR ÍZESÍTEM MÉG. ADDIG KELL FŐZNI AMÍG PUHÁBB DE NEM PUHA HANEM ROPPANÓS LESZ A CÉKLA.EKKOR TESZEK BELE EGY FÉL MERŐKANÁL 10%-OS ECETET.

A KIMOSOTT TISZTA ÜVEGEKBE MELEGEN BELE-SZEDEM, ÉPP CSAVARRAL LEZÁROM.MELEG DUNSZTBA TESZEM. KÉT ÉV MÚLVA IS JÓ, ÉS A LEVE IS TISZTÍTJA GYÓGYÍTJA A BÉLRENDSZERÜNKET.

SAJÁT RECEPT, SAJÁT KÉP.

 

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK TÉLEN IS! TEREZA

SALÁTÁK- SALÁTALÉ hozzászólásai

  • Jenei Jánosné Jenei Jánosné:

    Köszönöm szépen a visszajelzést.Örülö k hogy ízlik amit a konyhámba készítek. Tesód: Terike.

  • Emília Todorov Emília Todorov:

    Terike. Nagyon finomak a receptek. gratulálok. Emília tesód.

Szólj hozzá

0.031 mp