SÁRGABORSÓ_FŐZELÉK!TÖK - FŐZELÉK!

 

SÁRGABORSÓ- FŐZELÉK, HAGYMÁVAL!

 

HOZZÁVALÓK:

 

30 deka feles sárgaborsó

4 deka zsír

3 deka liszt

1 fej vöröshagyma

tetejére zsírba pirított hagyma karikák

 

A Sárgaborsót este beáztatom, reggel átmosom és hideg vízzel főni teszem.A beáztatott borsó 1-vagy másfél óra alatt megfő.

Addig főzzük amíg a szemek szét nem főttek , akkor hagymás paprikás rántást készítünk a szír és a lisztből, a főzelékre öntjük. Tetejére zsírba párolt hagymát teszünk, de sült kolbásszal is kitűnő.

 

TÖKFŐZELÉK!
 

HOZZÁVALÓK:

1kg gyalult tök

2 evőkanál zsír

1 pici fej vöröshagyma

2 dl tejföl

1 evőkanál liszt, só,

pirospaprika,

egy csokor kapor

kevés ecet.

 

A Tököt meghámozom, a belsejét kikaparom,legyalulom besózom. és annyi vízzel öntöm fel hogy csak ellepje. Hozzáadom a megmosott kaprot a kis fej hagymát, sót,

Megfőzöm készre. A lisztből és a zsírból rántást készítek aranybarnára pirítom, majd tejföllel összekeverem és a tökre öntöm. felfőzöm, ecettel vagy citromlével ízesítem.

 

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK! Tereza.

 


 

 

SÁRGABORSÓ_FŐZELÉK!TÖK - FŐZELÉK! hozzászólásai

Szólj hozzá

0.014 mp